Publicat el 30/03/2022

El punt de trobada serà el parc de Ca l’Alfaro on Llavaneres tornarà a ser l’epicentre gastronòmic del pèsol

 

 

 

Som a tocar d’una nova edició de la Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres, una cita popular que ha esdevingut un tret identitari de la vila. A més del programa festiu, fins al primer de maig, els restaurants participants serveixen la Mostra Gastronòmica, que permet als comensals tastar plats on aquest producte és el protagonista.
Una de les novetats d’aquesta edició és la 1a Jornada Gastronòmica del Pèsol Garrofal, que tindrà lloc dilluns 4 d’abril, al CN El Balís, i que s’adreça a professionals de la restauració. Més informació, aquí.

Com és tradició, la Festa del Pèsol comptarà amb un ampli espai per als expositors al parc de Ca l’Alfaro. A la fira, els visitants podran conèixer i comprar Pèsol Garrofal directament als productors.
El Pèsol Garrofal de Llavaneres està distingit amb una marca de garantia de qualitat.

Durant tot el cap de setmana, no hi faltaran les propostes habituals com la degustació de pèsol i coca de Llavaneres, a les parades de la fira i als restaurants participants; les activitats infantils, el concurs de cuina Llavamasterxef o el tradicional Sopar del Pèsol, que se servirà al restaurant Vil·la Minerva, divendres 1 d’abril.
Les inscripcions per al concurs de cuina i per al sopar gastronòmic encara estan obertes.

A més, hi haurà sortida de botigues al carrer, tant dissabte 2 com diumenge 3 d’abril al matí, i s’activarà una ruta autoguiada pel municipi.
El gruix d’activitats tindran lloc dissabte, durant tot el dia, i diumenge al matí, al parc de Ca l’Alfaro.

Tant dissabte com diumenge comptarem, a més, amb la participació d’Ultraescenika, que oferirà diverses exhibicions de ball obertes a tothom. Els trobareu dissabte 2 d’abril, de 17 a 20.30 hores, al parc de Ca l’Alfaro; i diumenge 3 d’abril, de 10 a 13.30 hores, al carrer de Munt.

La novetat d’aquest 2022 és la jornada professional adreçada a cuiners professionals que s’organitza dilluns 4 d’abril al port Balís. La jornada inclourà demostracions gastronòmiques i una taula rodona. Si voleu saber-ne més o si hi voleu assistir, us hi podeu inscriure aquí.

La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme, Teresa Vidal, convida veïns i visitants a gaudir de la 22a Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres, ara que la situació epidemiològica permet torna a celebrar activitats al carrer. A més, Vidal destaca que la festa té com a objectiu “dinamitzar els sectors de la restauració, la gastronomia i el comerç”, tan castigats per la crisi econòmica actual. Des del consistori volem agrair el suport i la col·laboració de les hortes, els comerços, les empreses i els restaurants participants en aquesta 22a Festa del Pèsol Garrofal.
Podeu consultar programa al web: https://ajllavaneres.cat/ARXIUS/ANY2022/PROMOCIO/programa_FESTA_DEL_PESOL_2022_web.pdf

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Llavaneres

 

 

Deixa un comentari