Publicat el 22/09/2022

Com fer les paus amb tu mateix quan ets «PAS».

 

Les persones altament sensibles (PAS) són persones amb alta sensibilitat al processament sensorial. És un tret de la personalitat innat que aporta més capacitat de receptivitat i reactivitat (fisiològica, emocional i profunditat de pensament). Les PAS responen als estímuls amb més sensibilitat, observen més i pensen més abans d’actuar.

 

En una societat orientada cap a la productivitat, la rapidesa i la resolució immediata, les característiques de les PAS són infravalorades o fins i tot ignorades fins al punt que l’alta sensibilitat es pot percebre com una debilitat o insuficiència, tant per l’entorn com per les mateixes PAS. Les PAS adquireixen fàcilment la sensació de no pertànyer a aquest món, de ser algú molt estrany. Com més s’exigeixen a si mateixes ser, sentir o fer «com els altres», més cauen en la frustració i en la sensació de ser insuficients.

Per això és tan important que reconeguin les seves forces i talents, que radiquen precisament en aquesta alta sensibilitat: és el millor aliat, el seu autèntic punt fort. Si ets PAS, la teva força passa per integrar la teva sensibilitat com a part de tu, escoltar-te, conèixer-te i acceptar-te. Quan aconsegueixes ser capaç de reconèixer tant el costat positiu de l’alta sensibilitat com el que sol ser vist com a negatiu, aleshores deixes per fi de lluitar contra tu mateix i comences a fer servir els teus talents innats per al teu bé i el del teu entorn.

T’atreveixes a fer les paus amb tu mateix? Si és així, pregunta’t: què és el que avui necessites per poder-ho fer? El suport d’un grup? Acompanyament professional? Reestructurar els teus horaris? Les respostes estan en tu i segur que tu, que saps arribar al fons de les coses, sabràs identificar la teva necessitat actual. I a partir d’aquí només et falta actuar. Quin pas donaràs avui?

 

Svetlana Bradacova
UmanoLab – Espai d’experiències transformadores
www.umanolab.com

Deixa un comentari