Publicat el 21/11/2022

Del 22 al 27 de novembre, el Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, arriba a la 20a edició, amb projeccions i activitats educatives i professionals a Igualada, Mataró i Barcelona

 

 

 

 

La part competitiva del Zoom festival contempla cinc categories: Entreteniment, Informatius i Esports, Cultura, Ficció i la nova secció de Videojocs, amb continguts provinents de diversos països, com Espanya, França, Anglaterra, Hongria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia, Dinamarca, Iran, Perú, Jordània, Taiwan, Noruega, Polònia i Grècia, entre d’altres.

Dels 130 projectes presentats, se n’han escollit més d’una cinquantena que opten als Premis Zoom, atorgats per un jurat de professionals del sector.
D’entre les produccions destacades hi ha els llargmetratges de ficció francès “Le Furet” i el biopic alemany “Martha Liebermann”. En la categoria d’entreteniment es presentaran propostes com “Eufòria” de Televisió de Catalunya, “Milá vs. Milá” de la productora Zanskar o “Planeta R” de Lavinia per a La2 de RTVE. En la categoria d’informatius, el festival projectarà “Khuylo. Guerra en Ucrania”, que narra els esdeveniments viscuts a Ucraïna entre el 17 d’abril i el 22 de maig de 2022 des del voluntariat humanitari a la rereguarda i primera línia del front de guerra.

Les produccions locals tindran el seu espai a la secció Zoom KM.0 amb títols com “Sis nits d’agost”, dirigida per Ventura Durall, a partir del llibre de Jordi Lara sobre els darrers dies de vida de Lluís Maria Xirinacs; i “Una película sobre parejas”, d’Oriol Estrada i Natalia Cabral, sobre les peripècies de dos directors que decideixen fer un documental sobre parelles enamorades.
Entre la programació fora de competició destaquen dues activitats relacionades amb programes d’èxit de Televisió de Catalunya, com la projecció d’un capítol inèdit de “Crims” i l’acte que s’ha batejat com a “Experiència Eufòria” amb imatges inèdites del concert d’Eufòria del Palau Sant Jordi i la presència de cares conegudes del programa musical.
Les produccions guanyadores es coneixeran a la cerimònia de cloenda durant la qual també es lliuraran els Premis d’Honor, que enguany són pels periodistes Antoni Bassas i Olga Viza.

Activitats educatives i jornada professional
Fora de les projeccions, el certamen programa un seguit d’activitat educatives a les Zoom Class que tindran lloc a Igualada i al TecnoCampus de Mataró, del 23 al 25 de novembre, dirigides a universitats, escoles i centres d’estudis d’audiovisuals i professionals del sector.

Activitat a Mataró:

ZOOM CLASS: “Opera Prima TV3”
TecnoCampus Mataró-  Parc TecnoCampus Mataró-Maresme, Carrer d’Ernest Lluch, 32, Mataró,
Divendres 25 de novembre. 12:00h. TecnoCampus Mataró La sèrie, de 4 capítols, segueix els moments clau de la construcció de “La gata perduda”, la primera òpera que fa el Liceu sobre el Raval

ONLINE: ZoomLive

“Tòfol Castanyer” (SECCIÓ OFICIAL ESPORTS) Solidworks Films, IB3, Espanya, 2022, documental, 49′.
VOE Dissabte 26 de novembre. 16:00h. ZoomLive Un recorregut per la immensa figura de Tòfol Castanyer, els seus orígens en l’atletisme, i com es va convertir en precursor… Gratuït

“¿Que era eso de los sanfermines” (SECCIÓ OFICIAL CULTURALS) Arena, Labrit, Calu Creative, 601, Espanya, 2022, documental, 65′.
VOE Dissabte 26 de novembre. 17:00h. ZoomLive Un viatge a través dels testimonis, trobades i records de 140 persones que ens ofereixen… Gratuït

Informe +: “Angela Mora, soy gimnasta” (SECCIÓ OFICIAL ESPORTS) Movistar+, Espanya, 2022, documental, 20′.
VOE Diumenge 27 de novembre. 16:00h. ZoomLive Documental sobre Àngela Mora, la primera gimnasta amb síndrome de Down a competir al campionat d’Espanya de gimnàstica artística.… Gratuït

“Aquí y ahora: Hermanos Koala” (SECCIÓ OFICIAL INFORMATIUS) Baleuko, ETB2, Espanya, 2021, periodisme d’investigació, 54′.
VOE Diumenge 27 de novembre. 17:15h. ZoomLive Investiga les causes de la violència juvenil, un fenomen que preocupa les autoritats i terroritza a les famílies… Gratuït

CINEMA
ONLINE: ZoomLive

Projecció de la pel·lícula guanyadora del premi CIMA
Diumenge 27 de novembre. 18:15h. – Gratuït

Projecció del format guanyador del Premi DO Catalunya
Diumenge 27 de novembre. 19:30h. – Gratuït

Consultar llocs horaris i events al web: https://www.zoomfestival.org/events/

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

 

 

Deixa un comentari