Publicat el 21/10/2022

El lliurament del Premi Zampa tindrà lloc el proper 12 de novembre al Cinema La Calàndria del Masnou

 

 

Premi atorgat al millor projecte de fotoperiodisme i/o fotografia documental segons el seu valor informatiu, la seva qualitat, la seva creativitat i la sensibilitat humana del projecte. Obert a tots i totes els I les fotògrafs professionals majors d’edat residents a Espanya.
Les obres presentades han de narrar un fet ocorregut principalment durant els anys 2021-2022. El premi del projecte guanyador serà de 3.000€

Dels 69 projectes rebuts per participar al premi s’han seleccionat a 10 com a projectes finalistes.
Les propostes documenten realitats diverses de diferents llocs del món, apropant a la societat espanyola els conflictes que els i les fotògrafs capten amb la seva càmera.
Les temàtiques dels finalistes van des de la violència contra les dones a Mèxic fins a la deforestació, passant per la problemàtica dels menors migrants que esperen a Melilla, els drets dels nens i nenes transexuals o al guerra d’Ucraïna.

OBJECTIU
Ser punt de trobada per a professionals de la fotografia. Ser un referent en l’àmbit del fotoperiodisme, captant el que succeeix al món a través de les càmeres dels fotògrafs residents a Espanya

MISSIÓ
Retre homenatge al fotògraf i activista Hèctor Zampaglionequi amb la seva tasca divulgativa ha contribuït a la difusió de la cultura i la fotografia. Dotar al Masnou d’un certamen de primer nivell que generi diverses activitats relacionades amb el fotoperiodisme, la fotografía documental i la cultura.
Donar visibilitat i suport a projectes fotoperiodístics de qualitat

PROJECTES SELECCIONATS

– Hijas de ningún dios – Nuria Lopez Torres
– El hombre del bosque – Daniel Loewe Pujol-Xicoy
– Hijos de la desmemoria – Santi Donaire
– Demotanasia – Adra Pallón
– Neither here not there – José Colón
– PRIMARY – defensores contra la deforestación global -Ruido Photo
– Cuando los rusos se marcharon – Raúl Moreno
– Tierra quemada – Brais Lorenzo
– Ucrania. la última guerra en Europa – Diego Herrera
– Cora – Gabo Caruso

 JURAT
El jurat del premi està format per 3 persones de màxim nivell en l’àmbit de la fotografia i periodisme: La gestora cultural Silvia Omedes, i les fotògrafes Arianna Rinaldo i Sandra Balsells.

 Silvia Omedes. Gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix la Photographic Social Vision, Fundació que assessora i sensibilitza socialment a través de la fotografia documental. Ha treballat al Guggenheim Museum de Nova York i al CCCB. Des de l’any 2014 es membre del “Comitè d’Impuls del Pla Nacional de Fotografia del Govern de la Generalitat de Catalunya”.
Arianna Rinaldo. Comissària independent i editora gràfica. Forma part del comitè de selecció del British Journal of Photography
“Ones to watch” i del Global Talent Program del World Press Photo.
Ha estat comissària de diferents festivals de fotografia nacionals i internacional i assisteix als esdeveniments de fotografia més reconeguts internacionalment.
Sandra Balsells . Fotoperiodista i docent. Va cobrir el conflicto iugoslau i la zona dels Balcans per diferents mitjans de comunicación nacionals i estrangers. També ha realitzat diversos reportatges per Europa, Amèrica i Orient Mitjà. Premi Ortega y Gasset a la Millor Tasca Informativa per la seva feina durant la guerra i la post-guerra iugoslava, ha participat en diverses exposicions, és autora de dos llibres i coautora de documentals i ha comissariat diversos projectes fotogràfics.

CERIMÒNIA DE LLIURAMENT DEL PREMI

Els projectes seleccionats seran defensats a la cerimònia de lliurament del premi final el pròxim 12 de novembre a les 11,45 h al cinema La Calàndria del Masnou (C/ Doctor Josep Agell,7)
El guanyador o la guanyadora s’anunciarà en una jornada gratuïta i d’accés obert al públic, on els i les finalistes presentaran els seus projectes davant el jurat i els assistents
La jornada començarà al matí amb una tertúlia fotogràfica amb professionals del sector i continuarà a la tarda amb la defensa dels projectes finalistes i la exposició de les fotografies seleccionades.
La exposició estarà destinada al públic assistent i a la resta de fotògrafs, en una jornada que reivindica el valor i l’aportació social del fotoperiodisme com a gènere

Equip Organitzador: L’organització, desenvolupament i execució del Premi és responsabilitat de l’Ajuntament del Masnou, la Fundació La Calàndria i la FEM (Associació Fotogràfica del Masnou). www.instagram.com/premiozampa/

 

Redacció
Imatge i font: Premios Zampa

 

 

 

Deixa un comentari