Publicat el 17/06/2020

Renfe està investigant les causes de l’accident, que ha fet activar en prealerta el Pla Ferrocat de Protecció Civil de la Generalitat i en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal de l’Ajuntament de Mataró

L’accident es va produir, ahir dimarts, a les 16.25 h, quan un tren procedent de L’Hospitalet de Llobregat va xocar amb el topall de final de la via 4 per causes que encara es desconeixen. Segons l’últim balanç de ferits, el xoc va provocar ferides a 17 persones (15 adults –entre ells el maquinista– i dos menors) que van estar ateses pel Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat. Deu dels ferits van estar traslladats a centres sanitaris: 4 a l’Hospital de Mataró, 2 a Can Ruti i 4 a l’Hospital de Badalona.
El SEM va activar 10 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat per atendre els ferits. També s’hi van desplaçar 7 dotacions de Bombers, 10 unitats de Policia Local i també efectius de Mossos d’Esquadra.
Segons dades de Renfe, al tren accidentat hi viatjaven 40 persones en el moment del sinistre. La circulació de trens a la línia R1 no es va interrompre i només va patir alguns retards.

La directora de Rodalies de Renfe a Catalunya, Mayte Castillo, va confirmar des del lloc dels fets que s’ha obert una investigació per determinar les causes de l’accident. Els Mossos han anunciat que s’analitzarà la caixa negra, a banda de recollir possibles proves i indicis.

L’alcalde, David Bote, que també es va desplaçar al lloc del sinistre, va agraït la ràpida resposta dels serveis d’emergència i els cossos de seguretat i va desitjar una ràpida recuperació als ferits, a més d’apuntar que ara toca esbrinar què ha produït l’incident. A l’abril de 2009 i al febrer de 2012 van tenir lloc dos accidents gairebé idèntics al mateix final de via, amb 6 i 10 ferits lleus en cada cas.

Deixa un comentari