Publicat el 18/11/2017

Representació de Les noces de Fígaro, K. 492, una òpera bufa en quatre actes composta per Wolfgang Amadeus Mozart sobre un llibret en italià de Lorenzo da Ponte

Llibret basat en l’obra de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Le mariage de Figaro ou la folle journée (1784). Fou composta entre 1785 i 1786 i estrenada al Burgtheater de Viena l’1 de maig de 1786 sota la direcció del mateix compositor. A Les noces de Figaro s’uneixen la frescor de l’obra de Beaumarchais, l’instin teatral de Mozart i la sagacitat del llibretista Da Ponte, i, avui dia, encara és notable la perfecta construcció, l’equilibri de les parts i la vitalitat dels personatges.

Les noces de Fígaro s’ambienta a Sevilla, durant la segona meitat del segle XVIII, i ens situa en un “dia boig” al palau del comte d’Almaviva. Rosina ja s’ha convertit en la seva dona, la comtessa, però el comte cerca els favors de la jove Susanna, que és la promesa de Fígaro, criat del comte. La trama es complica quan el comte d’Almaviva descobreix que el seu patge Cherubino mostra molt d’interès en la comtessa, i per això se’n vol desfer enviant-lo a la guerra. Fígaro, Susanna i la comtessa es posen d’acord per entorpir els plans del comte i posar de manifest la seva infidelitat. Però, mentrestant, Fígaro s’embolica en una discussió amb Bartolo i Marcellina, que s’acaba amb el descobriment que Fígaro és el fill de tots dos.
Al final de la jornada tots els protagonistes es troben al palau, on se succeeixen els equívocs fins que finalment el comte i la comtessa es reconcilien, Fígaro i Susanna es poden casar.
Obra: Les Noces de fígaro
Música: Wolfgang Amadeus Mozart
Llibret: Lorenzo da Ponte
Òpera en Concert
Orquestra: Aula Lírica
Direcció: Aníbal Gil

Data: Diumenge, 26 de novembre del 2017
Hora: 6 de la tarda
Preu: 22 € / 20 € (descompte per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental, col·laboradors de Mataró Ràdio i jubilats)
Lloc: Foment Mataroní (C/ Nou, 11 – Mataró)
Ja és disponible el servei de Venda de localitats on line a:  fomentmataroni.fila12.cat

 

 

Deixa un comentari