Publicat el 10/07/2017

En la segona edició del projecte LECXIT han participat 42 voluntaris i 30 alumnes

La Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Fundació Hospital han iniciat la campanya de recerca de voluntariat per a la 3a edició del projecte LECXIT, lectura per a l’èxit educatiu. Aquesta campanya va adreçada a totes les persones que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant.

Un cop a la setmana, un voluntari comparteix amb un alumne una hora de lectura. Les persones voluntàries només han de saber llegir en català i tenir ganes d’acompanyar l’alumnat en els seus progressos educatius. És un projecte que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

La clau de LECXIT es fonamenta en una sèrie d’activitats lúdiques i amenes pensades per a promoure la lectura en els infants i contribuir a l’increment del seu rendiment en el conjunt de matèries escolars gràcies a la implicació del voluntari/a i l’entorn familiar dels nens i nenes que participen en el programa.

Les persones que vulguin formar part de la 3a edició d’aquest projecte, han d’adreçar-se a la Fundació Hospital (al web www.activatvoluntari.org, a través de l’aplicació mòbil voluntariat fundació hospital i al telèfon 93 741 91 60). El programa començarà el 3 d’octubre i acabarà el 7 de juny.

 

Valoració de la 2a edició

En la 2a edició del LECXIT hi han participat 42 voluntaris i 30 alumnes de les escoles Camí del Mig, Germanes Bertomeu i Rocafonda. Els mateixos centres educatius han estat els responsables de la tria dels alumnes participants en el projecte i les biblioteques s’han encarregat de l’organització i coordinació del projecte, així com de la cessió dels seus espais i materials per poder organitzar les sessions. El resultats obtinguts han estat molt positius per a tots els implicats en el programa: estudiants, voluntaris, entorn educatiu i família. De les diverses valoracions es desprèn que els alumnes milloren la seva actitud envers la lectura, incrementen el seu interès, guanyen seguretat i autoestima, adquireixen una major fluïdesa en la seva comprensió lectora i milloren la seva expressió oral.

El projecte LECXIT està promogut per l’Obra Social Fundació La Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. A Mataró, aquest projecte ha estat impulsat i coordinat pel Projecte d’Àmbit Comunitari d’Impuls de la Lectura format per tècnics d’inspecció educativa, equip ELIC (equips d’assessorament als centres i al professorat en llengua, educació intercultural i cohesió social), Ensenyament, Cultura, les Biblioteques de Mataró i el Centre de Normalització Lingüística.

Com a novetat per la propera edició que tindrà lloc el curs 2017-2018, la Fundació Hospital s’incorpora a la gestió del projecte realitzant la coordinació i la supervisió del voluntariat.

 

Deixa un comentari