Publicat el 19/07/2021

La Torre de Can Valls, com moltes altres que trobem al llarg de la costa, durant els segles XVI i XVII servien de defensa contra els corsaris del Mediterrani

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha obert les inscripcions per a participar, el diumenge 25 de juliol, en la visita guiada a la Torre de Can Valls, l’últim vestigi de la masia, ja desapareguda, que havia acollit la casa convent dels Germans Gabrielistes.

La torre es podrà visitar, amb reserva d’horaen els següents torns (6 persones per torn):
11h, 11.20h, 11.40, 12h, 12.20h, 12.40h.

El preu de la visita és de 2 euros.
Podeu fer la reserva i pagament fins al  22 de juliol a través d’aquest ENLLAÇ. (El dia de la visita caldrà portar el comprovant de pagament)

La  Torre de Can Valls és una torre de defensa inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.  La seva ubicació, a l’entorn natural del parc dels Germans Gabrielistes, i el bon estat de conservació exterior permeten apreciar clarament les parts bàsiques de les torres de guaita: el talús, la porta, la finestra, els matacans, els merlets i la corsera.
L’any 2019 es van dur a terme unes obres de restauració de la torre amb l’objectiu de recuperar el seu aspecte interior, habilitant-hi una escala per fer-la accessible i convertir-la en un mirador, des d’on es poden veure unes vistes espectaculars.

 

Deixa un comentari