Publicat el 13/03/2023

8 establiments gastronòmics s´han unit  a la pesolada, iniciativa que és una oportunitat per conèixer la cuina local i l´oferta turística del municipi

 

 

 

El poble de Caldes d’Estrac està en plena efervescència gastronòmica, ja que els restauradors estan preparant la pesolada, una festa gastronòmica que es converteix en una cita imprescindible per als habitants i els turistes que visiten la vila. Enguany, la pesolada commemora el seu 29è aniversari.

“Aquestes jornades gastronòmiques són un tret identitari de la vila i situen Caldes d’Estrac en un lloc privilegiat dins del turisme gastronòmic”, afirma el regidor de promoció econòmica Freddy Freixas.

Les jornades gastronòmiques han donat el tret de sortida el dia 10 de març i s’allargaran fins  a l’1 de maig. Tothom està convidat a degustar els diferents plats que oferiran els restaurants que s’han unit a aquesta iniciativa.
Els establiments que participaran en la pesolada seran: El Taller, Pizzeria Estrac, Dynamic Hotel, Can Suñé, Ca l’Adela, La Tasqueta de Caldes, Solstic i El Metru. En aquest apartat de la web podeu trobar tota la informació.

La pesolada és una gran oportunitat per als visitants per conèixer la cuina local i gaudir d’un esdeveniment que ja és una tradició a Caldes d’Estrac. Així que si ets amant de la gastronomia, no et perdis aquesta oportunitat de tastar les delicioses tapes, plats i menus de pèsol que els restaurants de la vila han preparat per a l’ocasió.

Paral·lelament a les jornades gastronòmiques s’oferiran altres activitats complementàries per fer l’experiència més enriquidora:

Podeu visitar la Fundació Palau i totes les exposicions i activitats que ofereix amb motiu de l’Any Picasso. Aquí podeu consultar tota la programació. Us detallem algunes de les propostes:

Espectacle ‘M’exalta el nou i m’enamora el vell’, a càrrec de la companyia Teatre eSseLa, amb Pep Tines i Cacu Prat i imatges de Sebastià Plans, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia (dissabte 18 de març a les 19 h).

Lectura en veu alta del llibre ‘Estimat Picasso’ de Josep Palau i Fabre (23 de març 18.30 h) i col·loqui ’De la geografia buida a la paraula forta. Josep Palau i Miquel Tarrandell’ a càrrec de Xavier Ferré i Joan Cuscó (30 de març 18.30 h).

Exposicions temporals: ‘L’escriptura en el relat artístic’ i ‘La poesia sempre tindrà un plat a taula. Ceràmiques d’Eulàlia Sayrach i Muñoz de Morales’.

Exposició Permanent: ‘Estimat Picasso’. L’espai exhibeix un conjunt molt variat d’obres picassianes que Josep Palau i Fabre, al llarg de la seva vida, va anar adquirint o bé que va rebre de mans del mateix Picasso.

El dia 2 d’abril s’organitza la 33a Cursa popular de Caldes d’Estrac 3 VilesAquí us podeu inscriure.

El 23 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi hi haurà la mostra d’entitats i paradetes pel carrer.

Podeu participar de la gimcana turística digital que us permetrà descobrir la llegenda de la Fàtima i en Busquets tot recorrent el nucli històric i resolent 9 enigmes. Informa’t en aquest enllaç.

Una altra opció és l’itinerari turístic i cultural autoguiat. Es tracta d’un passeig pels llocs més emblemàtics del municipi. Concretament, 16 punts senyalitzats amb un plafó explicatiu.

Abans o després de l’àpat podeu acostar-vos a prendre banys termals, per relaxar-vos i conèixer de primera mà l’oferta més emblemàtica de la població.

El municipi compta amb una àmplia oferta hotelera per si voleu pernoctar. Consulta aquí totes les opcions.

Bona Pesolada!

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Caldes d’Estrac

Deixa un comentari