Publicat el 01/09/2015

El pròxim 9 de Setembre a les 17.00 hores es celebrarà l’acte d’entrega de reconeixement Viles Florides 2015, a l’Espai natural Riera de Villacrosa – Font del Pic, a Sant Hilari Sacalm.
L’acte serà presidit per l’Honorable Sr. Jordi Ciuraneta i Riu, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’il·lustríssim Sr. Joan Ramon Veciana Martínez, Alcalde de Sant Hilari Sacalm i comptarà amb la presència del Director de l’Agencia Catalana de Turisme, Sr. Xavier Espasa i Añoveros.
Viles Florides, és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per a fomentar la millora dels espais verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics.
L’objectiu final és fer créixer l’interès per la natura i el verd, i afavorir la consciència sobre el medi ambient i la necessitat de viure en espais sostenibles.
Viles Florides té per objectiu contribuir a una Catalunya més florida. A impulsar els espais verds perquè aquests són més sostenibles, ofereixen una major qualitat de vida i resulten més atractius per als visitants. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.
Després de tres primeres edicions de Viles Florides, en les quals s’havien atorgat Flors d’Honor a 39 municipis, enguany, en la seva quarta edició, la participació al moviment Viles Florides ha estat realment un èxit. Ja són 68 municipis, a més 250 noves iniciatives entre espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides.
El moviment Viles Florides està patrocinat per Terres Boix, patrocinador fundador, Massó Garden, patrocinador de la categoria llars florides i Hobby Flower, patrocinador de la categoria racons florits.
A més, el passat mes d’agost l’Agència Catalana de Turisme i la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) promotora del moviment Viles Florides, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar
les Viles Florides a nivell turístic. Amb aquest conveni l’Agència Catalana de Turisme ha decidit donar visibilitat a aquest reconeixement que, sens dubte, incideix  destinació, augmentant la seva satisfacció i afavorint la retenció i fidelització dels visitants arreu de Catalunya.
La participació dels particulars
En la passada edició, per tal d’ampliar la participació i oferir la possibilitat als particulars de formar part de Viles Florides, s’han creat noves categories: espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides. Es tracta
de fomentar els espais verds també a nivell privat en els balcons, les escoles, els carrers, els comerços o els jardins particulars, i donar l’oportunitat als seus propietaris o a les entitats que els gestionin de promocionar-los a través de la
pàgina web de Viles Florides (
www.vilesflorides.cat).
Enguany, la participació dels particulars ha crescut de forma sorprenent. Més de 2.700 usuaris han decidit sumar-se al moviment, compartint les imatges dels seus espais verds a la web de Viles Florides.
En aquest sentit, la web i les xarxes socials són l’espai virtual que aglutinen totes les propostes que formen part de Viles Florides: un punt de trobada per a descobrir els municipis més florits de Catalunya i per donar a conèixer les
pròpies iniciatives. Un lloc on els usuaris puguin compartir les millors imatges i contribuir a difondre el patrimoni verd del país. I és que una vila florida és un municipi que vetlla pel benestar dels seus ciutadans, que fomenta els vincles
entre els seus habitants a través dels espais verds comuns i que millora la seva pròpia imatge al distingir-se pel seu respecte pel medi ambient. A més, una vila florida resulta més atractiva per als visitants; per tant, també funciona com
web: 
http://www.vilesflorides.cat/

Deixa un comentari