Publicat el 12/09/2020

Vilassar de Mar obre el nou curs escolar amb una pancarta de benvinguda a tots els infants i un seguit de mesures sanitàries destinades a minimitzar la propagació i el contagi del coronavirus

Sota el lema ‘Tot anirà bé’, els centres es tornaran a posar en marxa sis mesos després del seu tancament amb la voluntat de tirar endavant un curs en el qual hauran de combatre les afectacions de la pandèmia amb totes les eines al seu abast. “Després de tot el que hem viscut fins ara, ens fa especial il·lusió començar aquest nou curs que, sense dubte, serà especial”, afirma Jordi Tapias, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Per contribuir a fer possible l’ensenyament presencial, l’Ajuntament ha cedit espais municipals que les escoles podran fer servir com aules en cas de necessitat. En la mateixa línia, pavellons i camps de futbol de titularitat municipal estaran a disposició dels centres com a espais per l’esbarjo dels nens.
Les aules i els espais comuns del centres comptaran, a més, amb un servei de neteja reforçat i amb una millor ventilació després de les obres dutes a terme durant l’estiu. Aquestes actuacions específiques es van afegir a les habituals obres de manteniment en els edificis escolars, seguint les recomanacions donades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

Així mateix, l’Ajuntament augmentarà el personal de la regidoria de Salut perquè l’actual tècnica d’aquesta àrea es converteixi en el referent de les escoles en totes les qüestions que tinguin a veure amb el coronavirus. El nou personal assumirà algunes de les funcions relacionades amb la promoció de la salut que fins ara exercia la tècnica.
A banda d’aquestes mesures, l’equip de Govern ha implementat d’altres com la senyalització de les zones d’espera, entrada i sortida en alguns centres i el tall parcial d’alguns carrers per facilitar un accés esglaonat a l’escola.
En concret, i per fer possible una entrada més ordenada a l’escola Pérez Sala, la que més dificultats tenia, a partir d’aquest dilluns 14, es tallarà l’avinguda Montevideo a l’alçada del carrer Colom de les 8:45 del matí a les 9:15. En el mateix horari, també es tallarà el carrer Picasso a l’alçada de Mossèn Joan Rebull.

Aquests talls, i en aquest mateix horari, afectaran la ruta del bus urbà C13, que no farà parada a l’avinguda Montevideo davant del mercat ni al carrer Santa Rosa de Lima. Fora d’aquest horari (8:45-9:15), la ruta es mantindrà íntegrament com fins ara.

Deixa un comentari