Publicat el 27/05/2017

El cap de setmana del 19 al 21 de maig va tenir lloc a Joyeuse (Juessa), a França, la celebració del 30 aniversari de l’Agermanament.

Un delegació formada per 34 vilassarencs, entre ells la colla de geganters acompanyada per la Genisa i en Pere Màrtir, l’alcalde i membres del Comitè d’Agermanament, es va desplaçar fins allà per participar als actes de commemoració de l’inici de l’agermanament i de les relacions d’amistat entre els dos pobles.

Entre els actes previstos hi va haver una gran cercavila pels carrers de Joyeuse en què hi van participar els gegants del municipi, acompanyats pels geganters i grallers i els membres de les associacions locals de la Confraria del Picodon, de la Confraria de la Castanya, de la Confraria de la Pluma, de la Confraria de l’Oli, del CEP de Ardèche i de la CPPJ.

D’altra banda, dissabte 20 de maig al migdia, es va celebrar l’acte oficial a l’entrada del castell amb la presència de l’alcaldessa de Joyeuse, Nathalie Tourre i de l’alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, que van ser traduïts al francès i al català i que també va comptar amb una aportació en occità que va fer Gerard Leynaud, vicepresident del  Comitè d’Agermanament. Abans de finalitzar l’acte l’ajuntament de Joyeuse va obsequiar als vilassarencs amb un quadre commemoratiu de l’aniversari i l’ajuntament de Vilassar els va regalar un capgròs.

Els actes van continuar amb un dinar, un concert a la tarda a càrrec del grup musical “Les Amis de Joyeuse” i de l’escola d’acordió d’Aubenas i un sopar oficial amenitzat amb la música folk del grup Cabr´e Can.

Diumenge al matí es va organitzar visita a Terra Cabra, a Planzoles, per  veure un petit centre de producció de formatge.

La commemoració d’aquest aniversari continuarà a Vilassar de Dalt durant la Festa Major d’agost que s’acollirà una delegació de Joyeuse per viure de prop la festa d’estiu.

Deixa un comentari