Publicat el 05/04/2016

L´exposició, que s´ha instal·lat a la biblioteca municipal Ernest Lluch, va adreçada a nois i noies de primer cicle d´ESO, d´entre 12 i 14 anys, edat en què molts n´inicien el consum, i a aquells d´edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l´edat mitjana d´inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d´aquesta iniciativa és evitar, o si més no ajornar, l´experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai.

La mostra consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l´alumnat a partir de l´exposició.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc “I tu què en saps? Juga i descobreix-ho”, on hauran de decidir si l´enunciat que se´ls proposa és veritat o mentida.
La mostra també disposa d´una pàgina web des d´on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Exposició “El tabac al descobert”
Del 5 al 19 d´abril
LLoc: a la biblioteca municipal Ernest Lluch, c/ de Santa Eulàlia, 66-80.

Deixa un comentari