Publicat el 10/06/2021

Serà una Festa Major amb activitats presencials que seguiran les directrius del Procicat: públic assegut, reserva d’entrades, control i limitació d’aforament, distància entre persones i mascareta

 La programació es repartirà en tres espais principals a l’aire lliure i perimetrats: el pati de l’Escola de Mar, el pati de l’Escola Pérez Sala i el parc de ca l’Abril, ubicacions per acollir un aforament màxim d’entre 300 i 330 persones, i d’altres amb aforament més petit com el jardí de la Biblioteca Municipal o el de can Bisa.
Per arribar al màxim de públic, la majoria d’espectacles i concerts tindran dos passis.

La programació musical compta amb varietat d’estils per a diferents públics amb caps de cartell com ara el grup ‘El Pot Petit’, per als més menuts de la casa; ‘31 FAM’, per als joves; ‘Momo Queen Tribute’, per als adults, i ‘La Principal de la Bisbal’, per als més grans.
Però també compta amb grups musicals emergents amb sabor vilassarenc com ara la cantant Anna Murillo, el DJ Roger Freedom o el grup MashUpParty Band.

El tret de sortida a la programació el posarà el dia 23 de juny la Turrunats Band, l’arribada de la flama del Canigó, el pregó, la petardada i l’actuació de la Sant Pau Rhum Band, tot a l’escola Pérez Sala.
La nit de la revetlla comptarà amb tres opcions a cadascun dels escenaris principals: el grup de versions ‘MashUpParty Band’, al Pérez Sala; el grup ‘Versió impossible’, a l’Escola del Mar i els concerts de La Rierada al parc de ca l’Abril.

El dia 24 al matí hi haurà dos passis de l’espectacle familiar d’humor “Ooops” de Teatre Mòbil.
A la tarda i nit es desenvoluparan en dues funcions diferents actuacions:
El concert de Festa Major de La Principal de la Bisbal, l’audició de sardanes de la Cobla Principal del Llobregat i l’Akelarre de foc dels Mansuets de Foc, que substituirà al tradicional correfoc que no es pot dur a terme per la situació sanitària.
També hi haurà torneig de futbolí, roda de percussió, taller de ratafia i combat de corrandes a càrrec de La Rierada.

El dia 25, el matí serà de nou per al públic familiar i un espectacle d’humor gestual que tindrà dos passis. A la tarda i nit, hi haurà Karaoke en directe, en dos passis per als infants i dos per als adults, a més de l’exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i els Sons de l’AVAL.
L’espectacle de màgia i les lectures de la novel·la de la vilassarenca Sílvia Cantos també seran part de la programació del dia.
A més, hi haurà la visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira, una conferència sobre la batalla de Lepant i el Maresme i els concerts de La Rierada.

El dissabte 26, el matí tindrà espai per a una nova exhibició de les colles de l’AVAL al Pérez Sala i una nova visita a la Casa Museu Carme Rovira.
A la tarda i nit es faran les dues funcions d’espectacles com el concert d’El Pot Petit amb exhibició del Drac Cremavila a l’inici, el microteatre de La Tropa Teatre “Misteriòs assassinat a…” i el concert de la banda tribut a Queen “Momo Queen Tribute”.
A més, a la tarda, es podrà gaudir del concert d’Anna Murillo, vilassasrenca guanyadora del premi local del concurs Maresmusic 2020 i una tarda feminista i concerts a càrrec de La Rierada.

El diumenge 27 hi haurà l’exhibició de les colles de l’AVAL en dos passis i a la tarda, campionat d’slot i cantada d’havaneres, aquesta darrera en dues funcions.
Les mateixes que tindrà l’actuació del grup 31FAM, que actuarà a l’Escola del Mar.
També hi haurà dues activitats a la platja, a càrrec de La Rierada, una el ioga i una altra, la recollida de brossa.
El final de la Festa Major el posarà el castell de focs d’artifici, des de diversos indrets del poble, per veure des de casa i evitar aglomeracions.

Reserva d’entrades
Per assistir a totes les activitats caldrà fer reserva prèvia a través de l’app Vilassar de Mar.
Les entrades es posaran a disposició del públic uns dies abans i s’aniran tancant a mida que s’omplin. Cada persona podrà reservar entrades per a la seva unitat familiar.
Tota la programació es podrà consultar al web festamajorvilassardemar.cat. 10 minuts abans de l’espectacle, les reserves de cadires no ocupades quedaran alliberades per a altres persones per garantir el compliment dels horaris i les mesures de seguretat.
A més de l’app, s’habilitarà un telèfon, que es comunicarà dies abans, perquè principalment la gent gran, no tan avesada a les noves tecnologies, pugui demanar inscripció a les activitats de Festa Major. Les reserves per telèfon començaran en el moment en què s’obrin les de l’app.

 Omplim els carrers dels colors de La Rierada
Vilassar de Mar es tenyeix de verd, blau i taronja per a evocar l’essència dels orígens de la vila.
Com cada any, per Festa Major, el poble es divideix en tres sectors. Per cadascun d’ells hi passa una de les tres rieres principals de la vila, essent aquest el motiu del nom de la proposta que fa La Rierada. A més, cada sector representa un dels principals oficis dels habitants de Vilassar de Mar del segle XVIII: els Pescadors Contrabandistes, els Mestres d‘Aixa i la Gent Pagesa. A cada sector l’identifica un color i una iconografia, Els Pagesos i Pageses (color verd i una forca), Els Pescadors Contrabandistes (color blau i un peix) i Els Mestres d’Aixa (color taronja i una corda).
Els tres sectors han de competir entre ells per tal d’aconseguir el màxim de punts possibles. El sector que en tingui més serà el guanyador de la Festa Major i gaudirà de l’honor de tenir la façana de l’Ajuntament guarnida amb el seu color durant la Festa Major de l’any següent.

Què suma punts?
·
Decorar els balcons i carrers amb el color i elements propis del sector al que es pertanyi. Cal inscriure’s al web: http://rierada.cat/
· Fer-se fotografies o vídeos participant en els actes de Festa Major i penjar-les a Instagram amb les etiquetes #PescadorsVdM21, #MestresdAixaVdM21, #GentPagesaVdM21
·
Lluir el color del sector als actes de Festa Major.
· La decoració dels comerços

 

 

 

Deixa un comentari