Publicat el 08/07/2014

El nou complex funerari es construirà als terrenys de Vallmorena, a sota l´actual camp de futbol, i es composarà d’un cementiri, un tanatori, un crematori i un aparcament gratuït.
La proposta arquitectònica del nou complex, segons informa el consistori vilassarenc, va encaminada a crear un espai poc convencional, modern i envoltat de vegetació que aprofitarà les característiques del terreny per construir en diferents nivells i, aprofitar també així, les vistes al mar.
En aquest sentit, els nivells inferiors albergaran el cementiri que oferirà nínxols, tombes i un  columbari, i al nivell superior s’hi ubicarà l’edifici del tanatori i crematori que per la seva disposició no oferirà vistes directes als nínxols, sinó a cobertes enjardinades. Es proposa un cementiri paisatgístic, entès com uns petits jardins geomètrics d’alçades variables i que potenciïn petits racons individuals.
L´objectiu és crear un espai obert que trenqui amb la imatge d´un cementiri tradicional jugant amb la llum, el paisatge i la creació de molts espais verds. Està previst que es obres del nou complex comencin a la tardor i s´allarguin uns 15 mesos, informa el consistori vilassarenc.
Amb la construcció d´aquest nou complex funerari, que s´ha d´inaugurar a principis del 2016, Vilassar de Dalt serà un punt més de referència al costat de Mataró i Badalona
Pel que fa a l´actual cementiri, la gestió passarà a mans de la mateixa empresa i seguirà funcionant com fins ara. Des del mes de maig, tècnics de la brigada municipal hi estat fent tasques de condicionament com el repintat de parets, arranjament de zones enjardinades i de reparacions generals del recinte.

Deixa un comentari