Publicat el 18/03/2022

La data límit per donar material humanitari al punt de l’Equipament Cívic Els Vienesos és el 25 de març

 

 

L’entitat masnovina Vida Significativa ha organitzat un viatge solidari per recollir persones que hagin aconseguit arribar a Polònia fugint d’Ucraïna per portar-les fins al Masnou.
Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb l’impuls del col·lectiu Productors Solidaris, que realitzarà una filmació documental de l’expedició, i amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou, Ramon Clemente i Autocars Font, i oberta a qui s’hi vulgui afegir.
Totes les persones que vulguin col·laborar-hi ho poden fer a través de tres vies:

  • Aportant diners. Es poden fer arribar per transferència, al compte IBAN ES04 0081 0067 0900 0150 0359 (indicant el concepte “Autocar Ucraïna”) o a través de Bizum, mitjançant els números de telèfon 607 66 77 76 i 654 16 18 74.
  • Oferint allotjament per a les persones que arribin. Cal enviar un correu electrònic a l’adreça solidaritat.cooperacio@elmasnou.cat.
  • Fent voluntariat. Cal apuntar-s’hi al web www.vidasignificativa.org/ucrania.

El Masnou, amb el poble ucraïnès
La ciutadania, les entitats i l’Ajuntament del Masnou han posat en marxa diverses iniciatives humanitàries per ajudar el poble ucraïnès i, especialment, les persones refugiades que fugen de la guerra generada per la invasió d’Ucraïna que perpetra l’exèrcit rus des del 24 de febrer.

L’Ajuntament del Masnou, que ja s’ha posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya per tal que l’alberg Batista i Roca pugui ser un centre d’acollida en cas de necessitat, també ha organitzat el dispositiu especial de recollida de donacions de material humanitari, en coordinació amb el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.
Aquesta recollida s’està efectuant a l’Equipament Cívic Els Vienesos (c. de la Segarra, 14), de dilluns a divendres, de 15.30 a 20 hores, i es podrà aportar donatius fins al 25 de març, data màxima fixada de recollida per motius logístics i en consonància amb les necessitats expressades pel Consolat.

També es poden fer aportacions econòmiques a la campanya de suport a la població víctima del conflicte que lidera el Fons Català per a la Cooperació i el Desenvolupament. L’Ajuntament del Masnou ja està tramitant un ingrés extra de 10.000 euros, addicional a les aportacions regulars que hi fa. Tothom qui ho desitgi, pot fer-hi transferències, a través dels següents comptes bancaris:

  • BBVA. Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank. Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Els recursos econòmics aniran a parar a un fons comú per dur a terme accions concretes que el Fons Català identificarà a partir de les peticions que presentin les entitats humanitàries i els municipis dels països veïns d’Ucraïna o d’aquest mateix país.
En resum, es destinaran a la cobertura de necessitats bàsiques en les rutes de fugida (alimentació, salut, higiene…), a treballar per aconseguir desplegar dispositius sanitaris i humanitaris en territori ucraïnès i per dur a terme accions de suport als municipis dels països que estan fent la primera acollida.

Prou guerra!
Una cinquantena de persones van participar en la concentració convocada l’1 de març, davant l’Ajuntament, per condemnar la invasió d’Ucraïna i exigir la fi de la guerra. L’alcalde, Jaume Oliveras, va ser l’encarregat de llegir la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte d’Ucraïna. Entre els assistents hi havia persones que formen part de la petita comunitat ucraïnesa del Masnou. També hi van ser presents regidors i regidores del consistori, tant de l’Equip de Govern com de l’oposició.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari