Publicat el 25/11/2019

La Conca de Barberà segueix demostrant la seva solidaritat amb els afectats per les riuades del passat 22 d’octubre

El passat dissabte es va presentar oficialment a l’Espluga de Francolí el Vi Solidari que té com a objectiu recaptar fons pels propietaris de Celler Rendé Masdéu, ubicat en aquest municipi, que la riuada es va endur per complet.

Inicialment es van recuperar les ampolles que es van poder del vi que elaborava aquest celler, aquelles que el riu no havia destruït, i es van posar a la venda per iniciar la recaptació de fons que, en un futur i sumant de totes les activitats solidàries, hauria de permetre aixecar un nou celler.
AquellVi de fang” es va esgotar i ara arriba el Vi Solidari” que ha nascut gràcies als cellers de la Conca de Barberà que han elaborat una edició especial d’un cupatge solidari amb una etiqueta exclusiva amb el nom #alvostrecostat.
El preu íntegre de l’ampolla anirà destinat al compte solidari per ajudar al Celler Rendé Masdéu. El nou vi s’ha elaborat amb varietats ben diverses com el Trepat, Ull de llebre, Cabernet o Merlot; amb vins de fins a tres anyades. El resultat el podran comprovar aquells que vulguin comprar el Vi Solidari a partir d’avui dilluns a diferents punts de venda de Catalunya.
Com explicaven durant la presentació que va anar a càrrec del periodista Xavier Graset, els propietaris del celler Rendé Masdéu, la Mariona i el Jordi, “als primers moments i dies es va passar de la incertesa al no saber quin futur teníem, a veure que els nostres fills ens deien que s’havien salvat algunes ampolles i ens esperonaven a seguir endavant i no rendir-nos. Després han vingut les mostres de solidaritat com aquesta de la DO Conca de Barberà que és una DO petita però això la fa molt gran”.
Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà va afegir que “dotze hores després del desastre, tot el sector vitivinícola ja ens preguntava de quina forma podien ajudar i ha estat gràcies a la seva ajuda que s’ha fet aquest nou vi en un temps record per a nosaltres, només en quatre setmanes”.

S’embotellaran unes 10.000 ampolles a un preu de 10€ (PVP) amb el nom #alvostrecostat i es podrà comprar a botigues especialitzades, restaurants i botigues online. El vi l’ha fet possible la generositat dels cellers que han donat el vi però també dels qui han regalat les ampolles, els taps, les caixes i les etiquetes.

Parlant d’etiquetes, s’ha presentat també aquest dissabte l’Etiqueta Solidària, un distintiu que portaran totes les ampolles dels cellers que decideixin col·laborar fent un donatiu d’1€ per etiqueta. És a dir, el consumidor quan compri aquesta ampolla sap que el celler elaborador donarà 1€ pel Celler Rendé Masdéu.

A l’etiqueta hi ha el dibuix d’una llàgrima o gota de vi de color blau, creada per Jaume Coca, dissenyador habitual del Celler Rendé Masdéu. Aquesta força solidària del sector del vi ha estat la veritable riudada.

 

 

 

Deixa un comentari