Publicat el 14/11/2016

L’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró) és l’espai escollit per acollir la proclamació del veredicte i lliurament de la 58a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica, el dimarts, 15 de novembre, a les 19.30 h. 

Convocat per la Fundació Iluro i dotat amb 4.500 euros, el premi s’atorga al millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, i es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, biografies i autobiografies que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme. 

Enguany hi opten dos treballs, els títols dels quals són, per ordre de recepció: 

– La defensa de la costa al Maresme durant la Guerra Civil (1936-1939) 

– Notes històriques de la cartoixa de Montalegre. Història, llegenda, bibliografia 

El jurat, que està presidit pel Dr. Josep Maria Fradera i Barceló (Universitat Pompeu Fabra), el formen el Dr. Joaquim Pera i Isern (Universitat Autònoma de Barcelona); el Dr. Flocel Sabaté i Curull (Universitat de Lleida); el Dr. Xavier Torres i Sans (Universitat de Girona); el Sr. Alexis Serrano Méndez (Arxiu Comarcal del Maresme), nou membre del jurat; i la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Fundació Iluro), que actua com a secretària.

La lectura del veredicte anirà precedida de la presentació de les obres guardonades l’any 2015, publicades en el marc de la col·lecció Premi Iluro: 

. La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714, de Francesc Forn i Salvà (Premi Iluro 2015)
. Rock i cultura pop a Mataró: una visió implicada, d’Enric Puig i Giralt (accèssit Premi Iluro 2015). 

Des d’aquest any, els llibres guardonats es posaran a la venda, fins al dia de la proclamació del veredicte, 15 de novembre i es podran adquirir a un preu reduït de 10 euros. Posteriorment, el preu de venda al públic serà, com en edicions anteriors, de 20 euros.

Deixa un comentari