Publicat el 01/07/2014

França va dominar ahir la primera jornada del Campionat d´Europa de Vela de la classe J80, que es disputa fins divendres en aigües del port Balís de Sant Andreu de Llavaneres. Amb tot, dos equips espanyols van aconseguir entrar en el podi provisional: el llavanerenc Factor Energía del campió olímpic José María van der Ploeg (CN El Balís) i el Movistar del murcià Carlos Martínez. La jornada inaugural de l´Europeu va estar marcada per vents lleugers i de direcció canviant.


L´equip francès Interface Concept de Simon Moriceau lidera el campeonat després de guanyar el primer assalt i quedar tercer en la següent mànega.
El Factor Energía de José María van der Ploeg (CN El Balís), or olímpic de Finn a Barcelona 92 i campió i subcampió mundial de J80, va obtenir una cinquena posició en la primera mànega però després es va superar fins a situar-se segon de la general provisional.
Empatat a punts amb l´equip local, se situa en la tercera plaça el Movistar de Carlos Martínez, campió europeu en 2010 i bronze mundial en tres ocasions.
Les proves d´avui 1 de juliol es posen en marxa a les 13 hores.
L´Europeu de J80 està organizat pel CN El Balís, les federacions espayola i catalana i les associacions de la classe J80 espanyola i internacional, amb el suport de la Secretaria General de l´Esport de la Generalitat de Catalunya, l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i el Consejo Superior de Deportes.

Deixa un comentari