Publicat el 05/07/2017

El Festival obre divendres amb havaneres i l’Esbart de Sant Martí, i dissabte programa vetllada de ritme i veus amb el cor de Tiana i el sextet liderat per Martí Serra

La cita programa tres caps de setmana consecutius de producció cultural: el 7 i 8, el 14 i 15, i  21 i 22 de juliol a les 22h L’accés i l’aparcament són gratuïts per afavorir el màxim de públic  en el festival d’estiu que mostra producció cultural de diferents disciplines
Les nits es complementen amb oferta gastronòmica a l’aire lliure i per primer cop, dimecres s’avança programació amb vetllades amb piano a l’establiment Sant Anastasi

La primera vetllada del Festival d’Estiu de la ciutat, “Les Nits al Port de Badalona” sempre obre amb la cultura popular catalana, i divendres, 7 de juliol, estrena la V edició d’aquest festival d’estiu el grup d’havaneres Son de l’Havana, amb l’espectacle Pell de Cafè.  En aquesta ocasió, l’esbart convidat per continuar amb la programació en prime time de la cultura tradicional catalana és l’Esbart de Sant Martí, una formació amb molta trajectòria que consolida la fórmula del festival de Badalona d’incloure en la programació formacions convidades.

L’endemà, dissabte 8 de juliol, el festival dedica la nit a homenatjar la veu, i ho fa a través del cor de Tiana,  en la línia d’ampliar la base de la programació a formacions veïnes, i amb el sextet liderat pel músic i vocalista badaloní Martí Serra. Pel que fa al Cor de Tiana, oferirà un homenatge al cant coral català, amb recull de peces populars entre el repertori dels Cors de Clavé i peces més actuals adaptat, transcrit i harmonitzat pel Mestre Josep Mut, amb la transcripció a piano d’en Xavier Teruel. Es tracta d’una cantata on es recopila la història del cant coral català, amb peces acompanyades al piano per en Marc Freixes, de manera seguida i sense pauses, sota la direcció de Elionor Canas. D’entre les que hi ha La Balanguera, Girona m’enamora i d’altres com Boig per tu, Amics per sempre, sense oblidar  El cant de la Senyera,
Per la banda, el músic badaloní Martí Serra ens presentarà en la segona part de dissabte un disc molt especial, “Cançons mecanoscrites”, on a més del saxo ens descobreix la seva faceta de baixista i songwriter. Acompanyat del sextet de músics els Pintors d’Ànimes -Gemma Abrié, Josep Traver, Mar Serra, Aleix Tobias i Pau Figueres-, Serra ens oferirà un repertori de cançons originals que van més enllà del jazz, per endinsar-se en el pop, el folk o el soul.
Cançons que parlen de moments de dificultat, i de com l’amor, l’amistat… o la música!, són els herois que ens rescaten de l’adversitat i ens retornen la màgia perduda. Martí Serra és conegut com a saxofonista de jazz. Ha enregistrat quatre discos com a líder, i una trentena com a sideman, tocant amb primeres figures del jazz del país i en escenaris i festivals d’arreu del món.

El Festival d’Estiu “Les Nits al Port” consolida  durant el 2017 la cinquena edició com l’oferta lúdica més completa per a les nits del mes de juliol a la ciutat, amb una programació de diferents estils artístics, amb mostres de música tradicional de diferents orígens, jazz, corals i pop i amb el segell propi de la cloenda del darrer cap de setmana amb espectacles de dansa i d’òpera de primer nivell que congreguen a la ciutat, que ho espera,  i a persones de l’àrea metropolitana. La programació combina cartell local i de poblacions properes.
En aquesta ocasió, amb aportacions de Barcelona (Esbart de Sant Martí de Provençals) i amb molta complicitat amb Tiana, amb Victòria Riba i la coral del municipi que viu a cavall del Maresme i el Barcelonès. Subratllar que també en aquesta edició, i ja en van dues,  la nit de la dansa esdevé la gala del final de l’estatge que l’exprimer ballarí del Royal Ballet, David  Makhateli, dirigeix a la ciutat la segona quinzena de juliol. De manera que a l’expertesa del Jove Ballet de Badalona, dirigit per Marisa Yudes, se suma més talent internacional.

Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port durant el Festival és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.
El Festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

Com a novetat, en aquesta  V edició se suma a aquesta iniciativa l’establiment de restauració del Port Sant Anastasi, que els dimecres del mes de juliol (dies 5,12,19 i 26 també a les  22h) programa actuació del reconegut pianista i compositor badaloní Ismael Dueñas amb el seu trio de piano de jazz contemporani amb Curro Gálvez al contrabaix i  Oscar Domènech a la bateria, amb peces estàndards de jazz, boleros, temes originals i versions amb influències de pop-rock i música clàssica.

Avantsala de les Nits al Port
Dimecres 5, 12, 19 i 26 de juliol, a les 22h al Sant Anastasi, Ismael Dueñas trio piano jazz

Programació Nits al Port de Badalona 2017.  Sempre a les 22h.

Divendres 7 – Nit de la Cultura Popular Catalana, amb el grup d’havaneres  Son de l’Havana, amb l’espectacle Cançó de Tavernes i Havaneres Pell de Cafè i l’actuació de l’Esbart de Sant Martí de Barcelona.

Dissabte 8- Nit de ritme i de veus, amb la Coral de Tiana, amb una cantata que recopila la història del cant coral català, i  Martí Serra i el grup dels Pintors d’Ànimes, com a sextet, expressaran amb la seva música el viatge d’un músic de jazz al món del pop i de la cançó d’autor.

Divendres 14- Nit del pop i els ritmes més actuals, amb la tianenca Victòria Riba i el badaloní Rafael Bueno, exconcursnat d’un talent show televitiu, amb un repertori variat de boleros, flamenc, rumba, versions, que ens sorprendrà amb la presentació de temes del nou disc, produït per Alejandro Sanz.

Dissabte 15- Folklore, d’origen gallec i andalús amb cinc entitats de la ciutat : Agarimos i  els cors de l’Hermandad de Badalona, Flamenco Vivo, Nuestra Señora de la Esperanza i ACRA Ciudad Badalona.

Divendres 21- Gala de dansa, amb el Jove  Ballet Clàssic & Friends (ballarins vinguts de les millors companyies de dansa, que provenen de Badalona) i els participants de l’estatge que David Makhateli, exprimer ballarí del Royal Ballet, convoca a Badalona.

Dissabte 22- Nit d’òpera amb fragments de Tosca de Puccini, i d’altres peces del gènere, amb la soprano Àngela Lorite i la formació de Dansa Espanyola que coordina Isabel Romero, amb la direcció de Marisa Yudes.

.

 

Deixa un comentari