Publicat el 14/12/2020

Reutilitzar les peces de roba i construir una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar”, objectius del mercat del dia 19 a La Destil·leria Espai Cultural a Mataró

Donar roba que no fem servir bescanviant-la per altres peces que ens agradin. Tots aquells interessats en intercanviar roba en bon estat i allargar-ne la vida poden participar en el mercat d’intercanvi de roba i complements que rep el nom d’Uttu, que es farà aquest dissabte, 19 de desembre, durant tot el dia La Destil·leria Espai Cultural a Mataró.
Uttu és un mercat d’intercanvi impulsat per Carla Aledo i Cristina Castellà que vol ser una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar” donant la possibilitat de reutilitzar les peces de roba i els complements. “Ens encanta la roba, però creiem que el tipus de consum que n’hem fet fins ara no té cap mena de sentit”, afirmen les impulsores.
Uttu neix de la inquietud de revisar els hàbits diaris i reduir la petjada humana amb una petita acció que té la voluntat de donar un cert respir al planeta. El projecte s’ha pensat en base alguns dels valors de l’economia circular (reduir residus de tèxtil, reutilitzar peces de roba que estan en bon estat i conscienciar de la importància d’un consum responsable) i realçant les artesanes del sector.

Uttu no només es limita al fet de l’intercanvi, sinó que per una banda, vol posar l’èmfasi en l’impacte en el medi ambient que tenen els nostres hàbits de neteja de roba, amb la manera com fem ús de la rentadora o la compra de productes neteja amb ingredients tòxics. I per altra banda, també vol conscienciar a través de la divulgació de la problemàtica coneguda com a “Fast-Fashion”, relacionada amb explotació laboral, treball infantil, tèxtil de procedència tòxica, contaminació del medi ambient i enormes quantitats de residus.

Un màxim de cinc peces per persona
En aquesta primera edició del mercat, cada persona podrà intercanviar un màxim de cinc peces.
Un cop cedida i revisada, tota la roba tindrà el mateix valor –independentment de la marca- i les persones assistents al mercat podran emportar-se tantes peces com les que deixen. Es demana que la roba estigui tan neta com sigui possible i en bon estat, amb el mínim de forats, descosits i taques possibles, per poder ser utilitzada de nou.
De moment, no s’intercanviarà roba per a criatures, una franja d’edat en què l’intercanvi ja es produeix molt sovint i amb naturalitat i no necessita cap impuls.

En el mercat del dissabte vinent també hi participaran altres projectes, com @galangabymar, @overlokes, @llumdelluna_@delapellalanima i @nanafiliagulla, i s’hi podrà trobar informació sobre consum alternatiu.

El preu d’entrada és de 4€ i, per controlar l’aforament, cal inscripció prèvia a través del compte d’Instagram @uttu.mercatintercanvi o enviant un correu a l’adreça: uttu.mercatintercanvi@gmail.com.

Data: Dissabte, 19 de desembre de 2020
Lloc:  La Destil·leria Espai Cultural a Mataró, Camí Ral 282, 284
Preu: 4€
Inscripció: https://linktr.ee/uttu.mercatintercanvi

 

 

 

 

Deixa un comentari