Publicat el 22/05/2015

Unió de Pagesos ha aconseguit que el Govern de l’Estat aprovi rebaixar els índex de rendiment net establert en el règim de mòduls de l’IRPF per a la ramaderia integrada, ja que actualment no existeix, en general, una adequació a la realitat econòmica de les explotacions agràries, a causa del descens generalitzat dels preus rebuts pel productor i a l’increment dels costos de producció.
El sindicat ha aconseguit que per la declaració de la renda d’aquest any 2014 dels sectors productors de serveis de cria, vigilància i engreix de pollastres i altres aus, els índex de rendiment net passin de 0,42 a 0,37, mentre per a porcs, boví de carn i la resta d’espècies passen de 0,56 a 0,49.
Unió de Pagesos, juntament amb Unió d’Unions, ja va presentar fa mesos un informe a la Subdirecció General de Anàlisis, Prospectiva i Coordinació del ministeri d’Agricultura per a la revisió d’aquests valors en les explotacions integrades, tenint en compte els ingressos i despeses d’aquestes i el fet que aquests règims no havien variat des de feia 15 anys en el sector.
Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, i José Manuel de las Heras, coordinador estatal d’Unió d’Unions, es van tornar a reunir ahir a la seu del Ministeri a Madrid amb Jaime Haddad, subsecretari d’Agricultura, i altres membres del seu equip, per tractar la reducció d’aquests índex de rendiment net, entre altres qüestions.
Unió de Pagesos continuarà treballant perquè aquesta reducció dels índex de l’IRPF sigui definitiva. La declaració de la renda a través del sistema de mòduls és el mètode més utilitzat per la pagesia del sector, estimant-se entre el 85-90% del total del sector.

Deixa un comentari