Publicat el 19/03/2019

L’Associació ha llançat una iniciativa dirigida a la comunitat científica catalana: un premi per a investigadors al qual podran optar tots els equips catalans que estudiïn algun tema relacionat amb les malalties visuals

33.432 és el nombre de persones que segons les dades del IDESCAT de 2017 tenen una discapacitat visual severa a Catalunya i més de 180.000 persones tenen baixa visió. L’Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya és l’entitat que s’encarrega d’acollir a totes aquestes persones.
Des de l’associació lluiten perquè el dret de totes les persones amb baixa visió o ceguesa es reinsereixin laboralment, tinguin acompanyament, no se sentin soles o tinguin accés a la cultura i la tecnologia, entre molts altres projectes.

Un dels objectius fundacionals de l’Associació és impulsar la recerca científica sobre les malalties que causen discapacitat visual. És per això que des de fa anys impulsen “La nit de la visió”, un sopar benèfic per a donar suport a iniciatives científica que busquin millorar el tractament de les malalties visuals.
No és la primera vegada que l’Associació col·labora amb projectes de recerca. Durant anys ha aportat econòmicament i ha compartit el seu bagatge per a ajudar els investigadors a desenvolupar els seus estudis; des de la AATM de la Generalitat per cataractes, fins a l’Hospital Sant Joan de Deu per la retinopatia del prematur, l’Institut de Recerca de la Vall Hebron per la DMAE o la Barcelona Macula Foundation per les malalties degeneratives de retina.
“La nit de la visió” d’aquest any, se celebrarà a:
Lloc: en el Senator Barcelona Spa Hotel ***
Dia: La cita serà el dissabte 30 de març
Hora:  a les 21 hores
Per a aquells que no hi puguin assistir però hi vulguin col·laborar, disposaran també d’una aportació lliure al Premi, o aportacions de fila 0.
Per a més informació, posar-se en contacte amb nosaltres trucant al 93 447 04 04 o al e-mail info@b1b2b3.org – https://www.b1b2b3.org/ca/donacio.html

Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3,  C/ Cardenal Reig, 32.  Barcelona https://w ww.b1b2b3.org/es/

 

 

 

Deixa un comentari