Publicat el 16/05/2016

El Parc Central acull  la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m². La Fira d’Atraccions, que enguany s’allarga fins el dilluns 23 de maig, ocupa l’Espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central

Hi ha 134 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults). La novetat més destacada és la tornada a Mataró de la nòria, que feia 10 anys que no visitava la ciutat i aquest any ho fa per primera vegada amb una atracció monumental de gairebé 53 metres d’alçada.

 La fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h, dilluns 16 de maig fins a les 24 h i la resta de dies fins a les 23 h.

 En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions, i tal i com s’ha anat impulsant des de fa cinc anys, s’organitzarà un dia amb promocions especials. Aquesta promoció especial, que es realitzarà el dimecres 18 de maig, consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions i un 20% del preu de les casetes de venda i les tómboles.

 El darrer dia de la fira, dilluns 23 de maig, el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província realitzarà també promocions especials.

El dimecres 18, de les 10.30 a les 12.30 h, també se celebrarà una jornada especial de la fira adreçada als infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega prop de 40 expositors, amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. La fireta estarà oberta al públic fins el diumenge 22 de maig.

 Un any més, els alumnes del cicle superior d’educació primària de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia i Camí del Mig, participaran a la Fireta de Primavera amb un total de 9 parades, mostrant i posant a la venta els productes que han elaborat les cooperatives que ha creat cada curs en el marc del projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola), que impulsa la Diputació de Barcelona amb el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus. Quatre de les cooperatives participaran el dimecres 18 i cinc cooperatives el divendres 20 de maig.

 Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central fins el dia 22 de maig. Hi haurà 9 establiments, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.
També hi haurà un programa d’actuacions musicals previstes.

Deixa un comentari