Publicat el 19/10/2016

Prop de dues-centes persones, acompanyades dels seus animals de companyia, van participar a la festa, on es van dur a terme diversos tallers adreçats als animals.

Segons informa el consistori masnoví, el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro, va celebrar la nombrosa participació i va anunciar que a la propera temporada de platja, l´estiu vinent, s´habilitarà com a prova pilot una zona on serà permès el bany per als gossos a la platja del Masnou. Es tracta de l´àrea que va des de Can Teixidor fins a Montgat, i que està delimitada de forma natural per roques a banda i banda.

A aquest espai podrà accedir tothom, però només podran portar els gossos deslligats els propietaris que disposin del carnet cívic de tinença responsable que té previst realitzar l’Ajuntament, i que es donarà a les persones que demostrin que realitzen una tinença cívica del seu animal. El projecte es regularà a la nova ordenança de tinença d’animals del Masnou, en la qual ja s’està treballant, i per a la quan s’han tingut en compte les aportacions realitzades a les dues comissions ciutadanes participatives que s’han realitzat aquest 2016.

Per la seva banda, l´alcalde, Jaume Oliveras, va recordar que, més enllà de la creació de bany per a gossos, l´Ajuntament treballa en altres intervencions relacionades amb les mascotes que han de millorar la convivència entre la població i els animals, com ara l´ampliació dels correcans que ja existeixen, als Jardins del Mil·lenari i als Pinetons, i l´estudi de creació de nous emplaçaments. 

Tant l´alcalde com el regidor també van recordar la importància de complir l´ordenança de tinença responsable d´animals per fer possible la convivència i preservar l´espai públic.

Per la seva banda, també en el civisme va fer incidència Carme Cárdenas, d´ADAM, que va agrair l´assistència als nombrosos participants. En aquest sentit, el Punt d´Informació Municipal del Masnou (PIMM) va ser present a la celebració i va facilitar informació i la documentació necessària per censar els animals que encara no ho hagin fet.

ADAM va fer la tradicional desfilada dels animals que actualment té la protectora per animar el públic assistent a adoptar-los o apadrinar-los

Deixa un comentari