Publicat el 10/03/2016

Badalona cremarà la Nit de Sant Anastasi una Dimònia. Ja s’ha donat a conèixer el disseny guanyador del concurs ‘Crema’l tu!’. Es tracta de la proposta que porta per nom ‘La dimonieta rebel’, i és obra de la dissenyadora Mariona Brunet Bravo, de 20 anys.
La Dimònia 2016 representa la figura d’una titella que s’ha alliberat dels fils que l’han manipulat fins ara. No és la primera vegada que el Dimoni de les Festes de Maig el representa una figura femenina. L’any 2002 també es va cremar a la Rambla una Dimònia.

Mariona Brunet Bravo és estudiant d’il·lustració a l’escola EASD Llotja i viu a Premià de Mar. En la presentació del seu disseny ha explicat que ha volgut mostrar “una figura femenina alliberant-se, en un món on les dones han de lluitar cada dia pel dret a la igualtat i per acabar amb els prejudicis que se’ls imposen”. “La figura d’una titella que ha trencat els fils reflecteix molt bé aquest sentiment d’alliberament. Les dones estan lluitant per desprendre’s d’aquests fils que durant molt de temps les han guiat i les han fet ser dòcils”, ha afegit.
En opinió de la dissenyadora del Dimoni, “espero que quan es cremi la figura femenina, la gent recordi totes les dones, anònimes o conegudes, que han lluitat fins avui pels seus drets i que han mort en aquesta lluita”.
Al peu de la figura de ‘La dimonieta rebel’ s’hi representa un petit teatre on s’està interpretant la cremada del Dimoni.

La regidora de l’Àmbit Badalona Educadora, Laia Sabater, ha explicat que “el jurat del concurs ‘Crema’l tu!’ ha triat aquest disseny perquè estem davant d’un dimoni, en aquest cas una dimònia, molt diferent al que s’ha vist fins ara. En realitat, tindrem una Dimònia molt trencadora amb els esquemes habituals iaixò és el que la fa molt atractiva”. Enguany s’han presentat al concurs ‘Crema’l tu!’ més d’un centenar de dissenys.

Aquesta figura del Dimoni es plantarà a la platja, al davant de la Rambla a l’alçada del momnument a Roca i Pi, a primers del mes de maig i es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig.

Deixa un comentari