Publicat el 19/05/2021

El distintiu mediambiental reconeix aspectes com la qualitat de l’aigua, la gestió i l’educació ambiental i la seguretat

Deu platges del Maresme han rebut la bandera blava, un distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions. En concret, s’avalua la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental, la informació i educació ambiental, la seguretat i els serveis.
Aquest programa promou el desenvolupament sostenible de les zones marines i d’aigua dolça, encoratjant les autoritats locals i els operadors de platges a assolir uns estàndards elevats.

Les platges i ports del Maresme que han estat distingits són:

Malgrat de Mar
    ·    Platja del Centre
    ·    Platja de l’Astillero

Pineda de Mar
    ·   Platja dels Pescadors
    ·   Platja de la Riera

Calella
    ·   Platja de Garbí

Sant Pol de Mar
    ·   Platja de les Barques

Canet de Mar
    ·   Platja de Canet de Mar

Arenys de Mar
    ·    C.N. Arenys de Mar

Caldes d’Estrac
    ·   Platja dels Tres Micos

Sant Andreu de Llavaneres
    ·   C.N. El Balís

Mataró
    ·   Consorci Port Mataró

El Masnou
· 
 Platja d’Ocata
  ·   Platja d’El Masnou
    ·   Port Masnou

La majoria revaliden el distintiu, però a la platja dels Pescadors de Pineda l’ha aconseguit aquest 2021 després d’un any sense rebre’l per estar en obres de recuperació pels danys que hi va ocasionar el temporal Glòria.
A més, el Port de Mataró i el C.N. Arenys de Mar treballen per distingir-se enguany.

La bandera blava es va crear l’any 1985 per part de la branca francesa de la Fundació Europea d’Educació Ambiental com un guardó nacional per ports esportius i embarcacions. L’any 1987 ja s’entregava a Espanya, Dinamarca, Portugal i França. Aquest mateix any, proclamat l’Any Europeu del Medi Ambient, la Comissió Europea va recolzar l’extensió d’aquest reconeixement a la resta de països litorals sota el títol “Platges i ports nets d’Europa”.
A Espanya, la ONG que s’encarrega del programa és l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).
Actualment, aquest distintiu s’entrega a 47 països d’arreu del món i es preveu la seva expansió a nous estats.

Doble compromís: bandera blava i segell Biosphere
Algunes d’aquestes platges i ports tenen un doble compromís mediambiental, tenint alhora la bandera blava i el Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere.
Es tracta de la platja de la Riera i la dels Pescadors de Pineda de Mar, la de Garbí de Calella i les d’El Masnou i Ocata. També el Port Masnou té aquests dos distintius.

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

 

Deixa un comentari