Publicat el 22/09/2019

Albel Folk i Joan Riedweg roden a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella l’adaptació televisiva de l’obra  teatral El crèdit, de Jordi Galceran

El recentment estrenat Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella s’ha convertit en un plató de pel·lícula amb el rodatge de l’adaptació televisiva de l’obra teatral El crèdit, de Jordi Galceran. Des de mitjan setembre, el flamant equipament municipal és l’escenari del rodatge d’aquesta obra codirigida per Abel Folk i Joan Riedweg. Es tracta d’una coproducció de Focus Audiovisual (FAV), Ràdio Televisió Española (RTVE) i Televisió de Catalunya (TVC), que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alella.

Igual que en les versions teatrals, Jordi Bosch serà el protagonista de la producció catalana, mentre que Carlos Hipólito ho serà de la castellana. Tots dos comparteixen protagonisme amb Pere Ponce. Àngels Gonyalons, Agnès Busquets, Abel Folk, Albert Salazar i Carla Schilt completen un repartiment, que també compta amb la col·laboració especial, fem un petit cameo, de Mercè Sampietro, Joan Pera i el Mag Lari, tres habituals de Focus.

El crèdit, obra de Jordi Galceran dirigida al teatre per Sergi Belbel, s’ha mantingut a la cartellera teatral en català i en castellà des de 2013 a 2018. A més, s’ha traduït a vuit llengües diferents i s’ha estrenat a deu països.

El treball va presentar-se el passat dijous 19 de setembre públicament als mitjans de comunicació, que van poder parlar amb els directors, actors i actrius per conèixer els detalls del telefilm.  Segons els responsables d’aquesta proposta televisiva, la versió audiovisual conservarà el ritme, la contundència i l’estructura dramàtica i eficàcia còmica de la funció teatral i hi afegirà recursos específics del llenguatge audiovisual, que permetran a l’espectador aprofundir en les zones de confort de la funció.

L’escenari principal de l’audiovisual és l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, on està previst que finalitzi el rodatge la segona setmana d’octubre. També es preveu rodar algunes escenes exteriors a la Plaça de l’Ajuntament, Can Lleonart i altres indrets del municipi.

Deixa un comentari