Publicat el 11/10/2019

Una exposició, una conferència, la presentació d’un llibre i l’homenatge a Lluís Companys, conformen el cicle d’actes que l’Ajuntament del Masnou ha programat per commemorar els vuitanta anys de la fi de la Guerra Civil a Catalunya.

El Masnou començarà recordant aquells anys convulsos amb la presentació del llibre Les milícies antifeixistes, de Gonzalo Berger, l’11 d’octubre, a les 19 h, a la sala capitular de l’Ajuntament. Hi haurà una taula rodona amb la intervenció de l’autor, la historiadora Rosa Toran i l’alcalde, Jaume Oliveras. Tot seguit, a les 20 h a la Casa de Cultura, s’inaugurarà l’exposició “Voluntaris masnovins a la guerra del 36”, inclosa en el projecte “1939, l’abans i el després. Memòria en xarxa, exposició compartida”, de la Diputació de Barcelona, i en el projecte de recuperació històrica del Memorial Democràtic. A l’ exposició, que es podrà visitar fins a l’1 de desembre, s’hi podran veure alguns aspectes desconeguts del conflicte a la comarca i al Masnou.

Els actes continuaran el diumenge 13 d’octubre, al migdia, amb un homenatge a Lluís Companys (afusellat el 15 d’octubre de 1940) als jardins del Masnou que duen el seu nom. L’acte, presentat per Marta Roig, inaugurarà la recent remodelació que s’ha dut a terme als jardins. Durant la celebració hi sonarà l’espetec de les salves dels Trabucaires d’Ocata,  l’actor Miquel Sitjar farà una lectura de textos al voltant del president Companys, i la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM) tocarà diverses peces musicals.

L’acte que tancarà el cicle en record d’aquest esdeveniment històric serà la presentació del llibre La repressió al Masnou. 1939-1952, de Rosa Toran. Serà el 28 de novembre, a les 19 h, a l’Edifici Centre.

Deixa un comentari