Publicat el 29/11/2019

En motiu d’aquesta celebració, La Salle Premià celebrarà, aquest dissabte 30 de novembre, de 16h a 19h, una festa oberta a tot el poble de Premià a la plaça Països Catalans.

La Salle clou aquest 28 de novembre un any de celebracions al complir-se els 300 anys de la mort del seu fundador sant Joan Baptista de La Salle, i que s’ha viscut
en els seus centres al llarg de 365 dies de manera il·lusionant i amb intensitat , amb moments claus com l’inici del Tricentenari el 21 de novembre de 2018, amb el desplegament d’una lona commemorativa en totes les obres educatives; o el passat 14 de maig, dia en què es va programar un acte públic simultani i diferent en diferents punts de la nostra geografia.

La Salle Premià celebrarà amb tot el poble de Premià de Mar aquesta cloenda del Tricentenari. Aquest dissabte 30 de desembre, de 16h a 19h, l’escola ha organitzat una festa a la plaça Països Catalans oberta a tothom amb animació infantil, firetes, berenar, l’actuació de la coral i moltes sorpreses més. La festa de La Salle Premià servirà també per celebrar l’inici dels deu anys de la creació de l’Agrupament La Traca.
Aquests mesos han servit per sumar més il·lusió de cara a un futur que se segueix construint dia a dia amb els mateixos paràmetres del fundador i que focalitzava els seus esforços oferint als més necessitats una educació cristiana, en valors i pensada per a la vida i que avui ens segueix convidant a seguir treballant perquè milers d’infants i joves tinguin l’oportunitat de créixer com a persones inspirats en els valors de l’Evangeli.
Aquest aniversari ha estat una oportunitat per a La Salle per augmentar tan la viabilitat com la vitalitat de la seva missió educativa mirant més enllà, intentant perllongar el llegat de sant Joan Baptista de La Salle si més no 300 anys més.
El lema que ha marcat les celebracions ha estat “Un cor, un compromís, una vida”, un exemple clar de la unitat global de La Salle i que enforteix la institució en la seva tasca de treballar per a un món millor, des de la realitat que ens toca viure, i tenint sempre present la necessitat de seguir donant un servei als més vulnerables, sent aquest Tricentenari el punt de partida del que queda per arribar.
La missió de La Salle segueix sent la de mirar la realitat, deixant-se impressionar i treballar per a donar, des de l’educació, la millor resposta als qui les necessiten arreu del món, sent protagonistes en la construcció d’una societat més justa i solidària, adaptant-se a les diferents realitats dels llocs on s’arriba des de la responsabilitat, la creativitat, la justícia, la convivència, la interioritat i la transcendència.

Sobre La Salle
La Salle és una institució implantada en quasi un centenar de països que es dedica a l’educació basada en els valors humans i cristians. Entre els seus objectius hi ha el de potenciar el desenvolupament de capacitats perquè arribin a ser persones autònomes, competents, creatives i implicades en la construcció d’una societat més justa i solidària. Com a institució està oberta a l’entorn i atenta a les demandes i necessitats del món educatiu, laboral i empresarial, i també compromesa en fer avançar el seu projecte com a comunitat educativa. Per això compta amb un equip de professionals competents amb la mirada posada en la millora contínua i la innovació.
Els centres La Salle reben el nom de sant Joan Baptista de La Salle qui, a finals del segle XVII va associar-se amb uns mestres per a mantenir escoles dedicades a infants pobres. Amb ells va fundar l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes. Joan Baptista i aquells mestres, vivint i reflexionant junts, aconseguiren compartir un mateix esperit que omplia de sentit la seva tasca educativa. Aquells mestres es convertiren en Germans, persones que es consagren a Déu en comunitat i es comprometen a viure junts i per associació al servei educatiu dels pobres.

Deixa un comentari