Publicat el 15/03/2019

S’allargarà fins al 15 d’octubre gràcies al conveni amb Endesa que garanteix un cabal mínim d’aigua al riu Noguera Pallaresa

El Pallars Sobirà dona aquest divendres el tret de sortida a la temporada d’esports d’aventura amb les primeres baixades de ràfting. Les embarcacions comencen amb el recorregut que va de Llavorsí fins a Rialp. L’arrencada coincideix amb l’entrada en vigor del conveni que hi ha amb la companyia Endesa que garanteix un cabal mínim d’aigua per poder practicar amb condicions el ràfting i el piragüisme al riu Noguera Pallaresa. Aquest acord es perllonga fins al 15 d’octubre.
Els primers a estrenar la temporada són alumnes d’un cicle d’esports de Barcelona que han vingut al Pallars a practicar ràfting, esquí o snow i barranquisme.
Krisna Montón, gerent de l’empresa Roc Roi, ha dit que el sector afronta amb “moltes ganes” la nova campanya i espera igualar les xifres de l’any passat, més de 700.000 contractats a tota la demarcació de Lleida.
Aquestes primeres setmanes i fins a Setmana Santa la majoria dels clients poden combinar la pràctica d’esports d’aventura d’aigua i els de neu com l’esquí.
Gerard del Rio, ha estat un dels que ha estrenat la temporada aquesta setmana i ha explicat que l’aigua estava molt freda però que els vestits que porten de neoprè els aïlla del fred i del contacte amb l’aigua.
Prèviament al descens els monitors s’encarreguen de donar una mínima formació als usuaris sobre el material (casc, pala, vestit de neoprè i botes), la seva col·locació a la barca i com comportar-se en cas de caure al riu i les ordres bàsiques que el monitor els anirà donant durant el trajecte i a les quals han d’obeir.

D’ara fins a final de temporada serà una imatge habitual, al Pallars Sobirà, veure el riu Noguera Pallaresa ple de barques amb clients gaudint de les aigües braves d’un dels millors rius d’Europa per aquesta pràctica.

ACN Llavorsí
Foto: Pla general de la Noguera Pallaresa amb quatre barques de ràfting amb clients baixant riu avall el 15 de març del 2019

Deixa un comentari