Publicat el 15/10/2021

Els beneficis d’aquesta edició es destinaran íntegrament a la Fundació per dur a terme programes d’atenció i suport als recent diagnosticats d’EM i per conscienciar sobre la importància d’acompanyar a aquestes persones des del moment que els comuniquen el diagnòstic

 “L’EM és una malaltia neurodegenerativa i, per tant, el seu desenvolupament comporta canvis físics i també mentals que tenen un impacte directe en totes les esferes de la vida d’una persona. Després del diagnòstic es freqüent que es preguntin com es veurà afectat el seu dia a dia. És en aquest moment quan necessiten un acompanyament que els permeti afrontar la situació i adaptar-se a la nova realitat”, explica la Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.
La campanya “Una poma per la vida” enguany compta amb el suport de cuiners reconeguts com la xef Ada Parellada, el xef Lluís Fernández, el xef Manuel Berganza i el pastisser Christian Escribà, que han elaborat receptes amb pomes especialment per a la ocasió i les han compartit als seus perfils a Instagram per fer una crida a la participació ciutadana.
Totes les receptes es poden trobar a www.unapomaperlavida.cat/receptes
La Fundació també fa una crida a la ciutadania a sumar-se a la iniciativa a les xarxes socials amb el hashtag #mossegadasolidaria i etiquetant @fundacioesclerosim.

Compra la poma al supermercat
Trobaràs la poma solidària amb l’esclerosi múltiple al teu supermercat Bonpreu i Esclat el 16 d’octubre. Als Bonpreu i Esclat hi tindrem voluntaris i voluntàries que t’oferiran la poma solidària al preu d’1,5€.
Compra la poma i ens estaràs ajudant perquè puguem acompanyar les persones amb esclerosi múltiple i destinar fons a la recerca!

Què és l’esclerosi múltiple?
L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul•la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, afectant sobretot les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 55.000 persones conviuen amb la malaltia a l’Estat Espanyol, unes 9.000 a Catalunya.

La Fundació Esclerosi Múltiple
Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Redacció
Imatge i Font: Atrevia

 

 

Deixa un comentari