Publicat el 05/04/2019

Del 12 al 14 d’abril la vila acollirà les jornades gastronòmiques d’aquest producte únic amb desenes d’activitats lúdiques i de promoció del pèsol garrofal

Sant Andreu de Llavaneres tornarà a ser l’epicentre gastronòmic del país gràcies a la celebració d’una nova edició de la Festa del Pèsol. La  20a edició de la Festa del Pèsol se celebrarà del 12 al 14 d’abril i espera superar l’èxit d’assistents de l’any passat, quan van visitar la vila més de 3.000 visitants. Coincidint amb les jornades de la Festa i durant el mes d’abril els restaurants de la vila duran a terme novament la Mostra Gastronòmica del Pèsol que permet als visitants degustar plats on aquest producte és protagonista.

La Festa s’iniciarà el divendres 12 d’abril al matí al passeig de la Mare de Déu de Montserrat amb el taller de cuina de pèsol garrofal a l’entorn del mercat, a càrrec de la personal xef Cristina Parés de criscooks.com. A la nit, al restaurant Vil·la Minerva se celebrarà el 12è Sopar del pèsol, organitzat pel restaurant Vil·la Minerva.

El parc de Ca l’Alfaro serà l’epicentre de la Festa durant el cap de setmana, acollint la Fira del Pèsol, amb parades de venda d’aquest producte i altres d’alimentació. Dissabte i diumenge el carrer de Munt també treurà les botigues al carrer i es consolida com un dels eixos comercials més importants de la vila. El dissabte, a les 10h, s’inaugurarà la mostra de cartells de la Festa del Pèsol de totes les edicions al parc de Ca l’Alfaro, i a les 12h hi haurà l’actuació del Combo Absolut de l’Escola Municipal de Música Llavaneres, amb versions de música pop.

A la tarda hi haurà una de les activitats més destacades: el concurs de cuina Llavaneresmasterxef! Els aspirants cuinaran diversos plats amb el pèsol com a protagonista i optaran a 100 euros de premi.

El diumenge 14 hi haurà l’activitat més popular: la pesolada. A les 11.30h començarà la degustació dels pèsols ofegats i la coca de Llavaneres a càrrec dels establiments locals. La secció gastronòmica del Casal de Llavaneres serà l’encarregada de la pesolada popular, com és tradició. Durant els dos dies d’exposició i venda de productes hi haurà una parada en la qual es podran comprar els tiquets per a la degustació de diumenge. Enguany es cuinaran 280 kg de pèsols.

Deixa un comentari