Publicat el 09/07/2018

La Festa Major es farà del 13 al 16 de juliol i omplirà Llavaneres de música, cultura popular i activitats per a tota la família.

Llavaneres viurà una nova Festa Major carregada d’esdeveniments de tot tipus, entre els quals destaquen els musicals i els de cultura popular.
La festa s’iniciarà el divendres 13 amb el tradicional pregó a la plaça de la Vila, que enguany farà la coneguda Tona Devesa.
Tot seguit es farà “la sonada d’inici de Festa Major” i s’estrenarà la partitura musical del Ball de Gegants, composta pel musicòleg mataroní Pol Ducable. Serà interpretada per la banda de músics de La Minerva 2018 amb els grallers i Els Batubanyuts d’El Casal de Llavaneres, alumnes de l’Escola Municipal de Música i altres músics locals.
A partir de les 21 h al parc de Ca l’Alfaro hi haurà el sopar popular amb l’actuació del Combo de l’Escola Municipal de Música Llavaneres.

La propera cita amb la cultura popular la trobarem el dissabte 14 amb la cercavila, en la que hi participaran els gegants i les colles d’Argentona, Castellcir, Colla de l’Ocellaire (Barcelona), El Masnou, Prats de Lluçanès, Ripoll, Vidreres, Escola Jaume Llull i Sant Andreu de Llavaneres, a les 17.30 h. Al vespre es farà la plantada del bestiari a la plaça de la Vila per anticipar el que succeirà a la nit: el correfoc de Festa Major amb el Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola (Mataró), els Diables de les Corts (Barcelona), el Gall de Ripoll, l’Abraxas (Palau-solità i Plegamans) i els Banyuts de Llavaneres.

El diumenge 15 serà el torn dels castellers. A les 17.30 h la plaça de la Vila viurà una demostració de la colla castellera dels Capgrossos de Mataró. Finalment, la tradició de les havaneres posarà punt i final als actes de cultura popular el dilluns 16 a la platja de Llavaneres, a les 20.30 h.

La disbauxa del Llabarraques.
La nit i matinada del divendres 13 serà dels i les joves. El parc de Ca l’Alfaro acollirà les Llavarraques, on a partir de les 22.30 h començarà la música i no pararà fins que pràcticament surti el sol. Hi actuaran els grups Atupa, Pirat’s Sound Sistema i els dj Hochi i Uri Farré.

Però la programació musical no acaba aquí. El dissabte 14 el mateix espai acollirà la Nit de Festa amb l’actuació del grup Hotel Cochambre, conegut per les seves versions de temes populars, fet que comporta que tothom pugui gaudir d’un concert per cantar de valent.

Finalment, el diumenge 15 serà torn per una de les orquestres històriques del nostre país, l’Orquestra Malavella. El parc de Ca l’Alfaro acollirà a partir de les 19 h el Concert de Gala, i a partir de quarts d’onze el Ball de Gala.

Actes per tots els gustos
En paral·lel, la Festa Major de la Minerva té previstes desenes d’activitats per a tota la família. Per exemple, els nens i nenes xalaran amb la Xeringada infantil i la Festa de l’Escuma, el dissabte 14 a les 12 h a l’Espai Labandària.
Els i les amants de les compres podran badar i comprar durant tota la Festa Major pel mercat Gas Quiet Market al Port Balís.
Les persones aficionades al pitch&putt podran competir al XX Campionat de Festa Major a l’Escola de Golf, mentre que els amants dels escacs podran fer ràpides al casal de la Gent Gran.
Per últim, el dilluns 16, un dels actes emblemàtics és el castell de focs, que posarà punt i final a la Festa Major. Enguany l’espectacle anirà a càrrec de la Pirotècnia Tomás de Benicarló.

Programa: http://ajllavaneres.cat/ARXIUS/ANY2018/CULTURA/Programa_gran_LaMinerva.pdf

 

Deixa un comentari