Publicat el 18/08/2015

El festival es consolida en la darrera setmana del mes d’agost i l’entorn, un dels jaciments romans més destacats del país, seguirà sent un espai gastronòmic i musical. La Vil·la romana de Torre Llauder tornarà a acollir el bo i millor del jazz amb els 4 concerts del cicle Tast de Jazz, els dies 27, 28, 29 i 30 d’agost
El festival tindrà un preludi el dia 22 d’agost a les 19 h amb un cercavila musical a l’estil de Nova Orleans amb la Jazz Maresme Street Band des de davant l’Ajuntament.
Els altres recitals ja es faran a la vil·la romana i el primer serà el dijous 27 d’agost a les 21 h. Victor Puertas cctet oferirà un concert tribut a Jimmy Mc Griff, per descobrir les excel·lències d’un músic que va treballar amb Ray Charles i va composar autèntics clàssics del gènere.
Divendres 28 d’agost serà el torn d’Eva Fernàndez i David Pastor Group, un quintet amb bons músics del jazz liderats per Eva Fernàndez a la veu i al saxo.
El festival tindrà enguany per primera vegada el petit off amb una formació no professional. Serà dissabte 29 d’agost i els protagonistes del concert seran alumnes de l’Escola Municipal de Música El Carreró, la Ohio Big Band. En aquest cas l’entrada serà gratuïta.
El festival clourà diumenge 30 d’agost amb un doble concert. Començarà un grup internacional amb grans noms de l’escena jazzística: Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis. El primer és un músic de Detroit, un pianista d’elit; mentre que Jesse Davis és un jove valor del jazz de Nova Orleans. Tancaran el festival Tast de Jazz el grup Ladies del Jazz. Aquesta és la primera coproducció que realitza el festival mataroní amb un sextet de grans músics, encapçalat per tres de les millors veus del jazz del país, Txell Sust, Gemma Abrié i Marian Barahona.
El cicle va començar l’any 2012 coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors l’any 1961 i que assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX.
El preu de les entrades és de 12 €. Hi haurà un abonament per a les tres cites a un preu de 30 €.
El cicle està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura i compta amb la col·laboració de l´Associació Jazz Maresme en la direcció artística i amb Fabrés Produccions en la producció tècnica.
Direcció de Cultura. Ajuntament de Mataró
C. Sant Josep, 9 / 08302 Mataró
Tel: 93 758 23 61 –
www.culturamataro.cat

Deixa un comentari