Publicat el 16/11/2020

 El Mercat de Montgat i els supermercats Condis de Montgat se sumen a la campanya organitzada per la setmana del 16 al 21 de novembre

Enguany se suma a les jornades presencials una donació d’aliments virtual, ja que en aquest escenari d’incertesa derivat  de la pandèmia de la covid-19 el Banc dels Aliments es veu obligat a reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.
Des de la irrupció de la pandèmia, els bancs d’aliments han donat resposta a la demanda creixent d’aliments per part de les entitats socials, un increment superior al 40 % respecte al mateix període de l’any passat.
Per exemple, al Banc dels Aliments de Barcelona s’han distribuït al llarg del 2020 més d’11 milions de quilos d’aliments i 275.000 menjars cuinats, que han arribat a 160.000 persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d’euros. Així, enguany cal més col·laboració ciutadana que mai, atès que l’emergència social derivada de l’emergència sanitària s’allargarà als propers mesos i anys.

A Montgat tothom qui vulgui donar aliments del 16 al 21 de novembre ho haurà de fer amb una donació econòmica. Així, en comptes d’agafar productes i entregar-los als voluntaris, es podran comprar vals de productes (del valor d’1, 3, 5, 10 o 20 euros, o altres quantitats) que es convertiran en una donació directa al Banc dels Aliments.
Es podrà fer als supermercats Condis o bé al Mercat de Montgat. En el primer cas, quan es passi per caixa, es convidarà a comprar un d’aquests vals virtuals, i al Mercat de Montgat les parades que col·laboren amb el projecte tindran un cartell informatiu que indicarà que venen aquests vals.
Les entitats que col·laboren amb la campanya, en el nostre cas Càritas de Montgat, seran les encarregades d’anar als establiments a recollir els aliments i després repartir-los.
Es fa una crida a fer donacions econòmiques durant tot un mes, ja que es preveu que les mesures restrictives per evitar contagis facin que hi hagi poca afluència de persones als supermercats o al mercat. Això se suma a la situació precària en què ja es troben milers de famílies. Així, és important que tothom que hi pugui col·laborar ho faci a través del web del Banc dels Aliments (granrecapteonline.com) comprant lots d’aliments virtuals.

 

 

Deixa un comentari