Publicat el 10/03/2015

Amb aquesta crida, que també és una declaració d’intencions, es dóna a conèixer la tercera edició del Revela-T, l’únic festival del món dedicat exclusivament a la fotografia analògica. Els dies 19, 20 i 21 de juny de 2015 Vilassar de Dalt tornarà a ser l’escenari d’una explosió d’exposicions, tallers, xerrades i trobades que certificaran la bona nova: la fotografia analògica ha tornat per quedar-se. I això és terriblement positiu.
Encara falten molts dies, però ja es poden anunciar alguns arguments ben poderosos de l’edició 2015: nous espais expositius, firmes il·lustríssimes, convocatòries exclusives i homenatges històrics i molt més.
L’antiga nau tèxtil de cal Garbat s’afegirà a la llarga llista d’espais expositius del festival: un edifici històric de planta imponent que s’insinua com una de les grans sensacions de l’edició d’aquest any: la planta baixa d’aquest immoble aportarà 1500 m2 de sabor industrial que esdevindran un marc idoni per a les diferents mostres que s’hi programin.
Enguany també es disposarà de  la Sala de l´antic Mercat Municipal, recuperada com a espai cultural polivalent i on s´hi farà la inauguració del festival. A aquesta llista s´hi sumen altres indrets patrimonials i particulars que aposten pel festival.
En el capítol dels noms, hi seran: Joana Biarnés, pionera del fotoperiodisme al nostre país i autora del mític reportatge sobre la visita dels Beatles a Barcelona (de la qual enguany s´acompleixen 50 anys); el periodista i còmic Andreu Buenafuente (amb una mostra sobre cementiris de Nova Orleans); la fotògrafa Estela de Castro amb una exposició sobre fotògrafs, o artistes de la talla de Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Manel Úbeda, Rafael Navarro i Mariano Zuzunaga, que participaran d’una mostra-homenatge a Pere Formiguera (i que inclourà també obres d’aquest autor imprescindible) o Manel Armengol amb la seva exposició Terrae.
De la ma de la parada  hi huran exposicions de la Blanca Viñas, Kati Riquelme, Lluc Queralt, etc. També exposicions de Julián Ochoa, Joan Porredon, José M. Magano i molts d´altres que ens és del tot impossible d´anomenar; gent jove, amb projectes molt frescos i nous que ens fan veure que la fotografia analògica té molt de futur. També hi haurà una sèrie de microexposicions als aparadors dels comerços del municipi, quelcom que a la passada edició va tenir molt bona acollida.


Tant a la setmana prèvia com al mateix festival hi hauran tallers, alguns dels confirmats son el de Julián Ochoa i el de Juanan Requena i el de l´Enric Montes.
Novament el festival ha potenciat la trobada de col·lodionistes, que després d’una setmana de convocar-la registra més de 50 inscripcions d’aficionats provinents, entre d´altres països, dels EUA, Rússia, Colòmbia o Kenya. A partir d´aquest contacte es farà una gran exposició amb una obra de cada practicant d´aquesta tècnica que hi vulgui col·laborar. També thi haurà una gran exposició de fotografies Pinhole amb un recull d’obres de tot el món;  hi haurà trobada de practicants de l’estenopeica o pinhole, trobada d’amics de Leica… i de nou Fira comercial i Venda d’obra, activitats al voltant del Photollibre i molt més.
Com l´any passat amb el cavall que presidia el parc de can Rafart, la companyia Antigua i Barbuda tornarà a col·laborar al festival amb una atracció de fira totalment analògica que farà participar petits i grans durant tot el dia. I en el terreny més festiu es reeditarà el “ReBela-T”, l’espectacle nocturn amb què el festival adopta el seu aspecte més estrident i arrauxat.
Aquest juny es reprodueix el miracle estenopeic a Vilassar de Dalt: la fotografia analògica és més viva que mai. 
http://www.revela-t.cat/

Deixa un comentari