Publicat el 25/01/2016

Divendres 29 de gener comença una nova temporada del cicle Fet a Mataró que fins al 17 de juliol mostrarà estrenes o processos de treball d’obres creades a Mataró i, en alguns casos, amb representació mataronina. Companyies emergents i de nova creació comparteixen l’espai creatiu al costat d’artistes ja consolidats.
Una vegada més el cicle dóna l’oportunitat a creadors de relacionar-se i interactuar amb al públic i als espectadors la possibilitat d’assistir a la “cuina” dels espectacles en format d’assajos oberts, col·loquis, estrenes i preestrenes.

Les 12 propostes que es presenten, comn informa l’Ajuntament de Mataró, són d’estils escènics ben variats que van del teatre clàssic al circ, passant per la dansa, el clown, el musical i fins i tot una obra-instal·lació. 

El Centre de Creació d’Arts Escèniques de Can Cassol esdevindrà de nou l’espai principal de creativitat per mostrar davant el públic les noves creacions, tot i que també es podran veure propostes al Teatre Monumental i a Can Palauet.

El primer espectacle serà “Hikikomori” escrita per Jordi Faura i dirigida pel mataroní Pere Vázquez que es podrà veure els dies 29 i 31 de gener amb un repartiment mataroní. 
Prendrà el relleu una altra proposta teatral amb participació mataronina, “Insults al públic” (19 i 21 de febrer) dirigida per Pilar Pla i amb actors i actrius que han sortit de l’Aula de Teatre de Mataró.
El teatre donarà pas al circ el 28 de febrer amb “Purpusii” de la companyia En Diciembre. L’espectacle dirigit per Bet Miralta compta amb la col·laboració del mataroní Julian Waisbord en l’apartat de fotografia i vídeo.
Els dies 4, 5 i 6 de març arribarà a Can Gassol l’estrena a la ciutat de “Shaking Shakespeare” que la darrera temporada del Fet a Mataró ja va ser al centre mataroní en la fase de creació. Aquest espectacle amb segell mataroní que combina música i teatre compta amb la direcció de Moisès Maicas i la participació del tenor Josep Fadó i el conjunt The Hanfris Quartet, entre d’altres.
Les dues properes propostes aniran a càrrec de la companyia de circ Los Galindo que tancaran a Can Gassol la gira de “Maiurta” /(2 i 13 de març) i començaran a treballar el nou espectacle amb un assaig obert el 3 d’abril.
El 10 d’abril es podrà veure l’espectacle de dansa “Al voltant”, dels ballarins vinculats a la ciutat Daniel Rosado i Reinaldo Ribeiro. 
El 30 d’abril els espectadors podran gaudir del procés de treball del nou treball del clown Guillem Albà i Clara Peyu que s’estrenarà al Festival Grec 2016.
L’activitat es traslladarà a Can Palauet on els dies 21 i 22 de maig es presentarà “Cor Roc”, una obra – instal·lació de la companyia Escarlata Circus que ja va estar treballant a Can Gassol durant la passada temporada.
Les dues següents propostes són assaigs oberts de dues peces a càrrec de dos grans de la dansa: Cesc Gelabert (1 de juliol al Teatre Monumental) i Àngels Margarit (8 de juliol a Can Gassol).
Tancarà la programació l’espectacle escrit pel jove mataroní Marc Villanueva “El show de happy pollo” que es representarà el 17 de juliol a Can Gassol

Deixa un comentari