Publicat el 10/05/2022

Una iniciativa que va néixer la voluntat de promoure i difondre la creació literària i convidar tothom a gaudir de la lectura poètica i de la poesia musicada

 

 

 

La proposta artística, poètica i cultural referma la seva consolidació en aquesta 15a edició, com un espai de referència i altaveu per als poetes d’arreu del territori. Del 20 al 29 de maig fem un salt i ens hi tirem de cap, per necessària i urgent: POESIA!

Espais de Poesia arrenca amb l’exposició “Spectrum”, de Marta Bisbal Torres.
A partir de la creació d’un arxiu de fotografies vernaculars, la mostra pretén recuperar la memòria de les imatges i contribuir a un joc casual i il·lusori de transformacions, també de lectures gràcies a la col·laboració dels poetes Vicenç Altaió, Anna Gual, Joan Navarro, Chantal Poch, Gabriel Ventura i Ester Xargay, que a més de participar en l’exposició oferiran el recital d’obertura.

El gruix del programa es desenvolupa del 20 al 29 de maig, però les activitats s’estendran d’abril a juliol.
Són propostes pensades per acostar la poesia a tota la població, a través de llenguatges artístics diversos, des de llocs singulars i amb activitats sorprenents, combinant veus conegudes amb veus emergents i alhora apostant pels vincles vers el territori i la seva riquesa literària. Així mateix, es potencia el vessant educatiu a les escoles i a l’Institut, que se suma a experiències participatives o tallers oberts.

El concert de Tarta Relena o Raquel Herreros, les ubicacions d’Alta Alella o Bouquet d’Alella, la instal·lació de Marga Socias a la Plaça de l’Ajuntament, el dinar-ritual de celebració amb Marc Sempere-Moya, la tercera fira d’editorials amb homenatge a Maria Oleart, els tallers amb Josep Pedrals o Jordi Boldú, a més del recital a Cal Marquès amb Anna Aguilar-Amat, Joana Bel, Àngels Moreno, Raquel Santanera Vila i Marta Darder, en són només alguns exemples.

Amb seu a Can Manyé, el festival continua establint col·laboracions amb altres equipaments municipals, la Comissió de Cooperació Internacional i les regidories d’Equitat, Joventut i Educació, així com, per cinquè any consecutiu, amb el Poesia i + de la Fundació Palau.

Aprofitant el quinzè aniversari, s’ha apostat per una renovació del programa, en format pòster-desplegable amb una imatge de l’exposició. Més informació a www.alella.cat/espaispoesia.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

 

 

 

Deixa un comentari