Publicat el 14/03/2022

L’Escola GEM és l’única de Mataró que ofereix un punt de recollida per a reciclatge d’instruments d’escriptura. Per cada estri reciclat, Terracycle fa una donació a l’escola per poder invertir en millores en el reciclatge

 

 

L’Escola GEM participa en el programa de reciclatge d’instruments d’escriptura Terracycle. L’alumnat de 5è de primària, des de l’àrea d’STEAM, està promocionant aquest programa que busca oferir punts de recollida per evitar que es llenci més material escolar del compte a la brossa.
L’escola mataronina és l’única de tota la capital del Maresme que actua com a punt de recollida per a Terracyle, un fet que destaca el compromís del centre escolar amb el medi ambient. Un programa que val molt la pena donar a conèixer pels beneficis per al medi ambient.

Els articles que es poden reciclar amb aquest sistema són tots els bolígrafs i similars, marcadors, retoladors i correctors líquids, entre d’altres. Un cop s’ha recopilat prou material, aquest s’envia de l’escola fins als magatzems de TerraCycle, on transformen el residu en productes d’ús diari, com bancs per als parcs públics.
El sistema de reciclatge és molt senzill. Es poden deixar en el punt de recollida que tinguis més a prop –en el cas de Mataró, és l’Escola GEM (c. Àvila, 9 de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 15 a 18h)- o establint un nou punt de recollida.
En aquest cas, només cal crear-se una compta de TerraCycle, trobar un lloc públic que tingui el consentiment del responsable de l’espai per instal·lar-hi la recollida i omplir un formulari amb la sol·licitud.

Un cop ets membre del projecte, només cal descarregar una etiqueta que es farà servir per tancar les caixes que s’enviaran amb el material per reciclar. Amb cada enviament de més de 20 quilos s’aconsegueixen punts TerraCycle que es poden bescanviar per donacions per a l’associació o escola que hagis escollit.
En total, de moment hi ha arreu de tot l’Estat 735 equips amb més de 5,4 milions de residus reciclats i més de 76.000 euros recaptats fins el moment. El projecte, que compta amb el suport de l’empresa BIC, té encara cinc places disponibles de recollida de residus.

Sobre TerraCycle
TerraCycle és una empresa innovadora de reciclatge que s’ha convertit en líder mundial en reciclatge dels residus que són més complicats de donar una segona vida. Compten amb una gran gamma de programes gratuïts finançats per empreses conscienciades amb el medi ambient i solucions disponibles per a gairebé tot tipus de residus


Redacció
Imatge i font: Escola Gem

 

Deixa un comentari