Publicat el 13/03/2014

Diumenge 23 de març tindrà lloc a Badalona la tercera edició de la BDN Running L’Aliança Memorial Luis Condon. Més de 3.000 corredors participaran en aquesta cursa de 10 quilòmetres amb un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme.
Les inscripcions per poder-hi participar ja estan obertes a través del portal web www.bdnrunning.cat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquesta tercera edició en un acte que ha comptat amb la presència del regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, el membre de l’organització Marçal Barrera, i, com a representants dels patrocinadors, Eloy Ortiz, responsable d’organització comercial a Catalunya de l’Aliança, i Dan Rickfelder, responsable de l’empresa Brooks a Espanya. La cursa està organitzada per l’Associació BDN Running amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.
 
La novetat en aquesta tercera edició de la cursa és el canvi de sentit del circuit, escurçant el tram de polígon industrial per tal de fer-lo més atractiu als corredors. Entre els llocs per on passa la cursa hi ha la plaça Pompeu Fabra, la Rambla, el parc de Ca l’Arnús o el Port. En haver estat homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, els atletes podran fer servir la marca del circuit per acreditar els 10 quilòmetres en qualsevol prova a nivell internacional. Enguany a més s’ha incorporat al calendari del Circuit l’Aliança.
El tret de sortida es donarà a les 9.30 hores a la Rambla del Gorg, just davant del Palau Municipal d’Esports. Aquest mateix lloc serà l’escenari de la Festa de l’Esport, una novetat també d’aquest any, que vol fomentar la vida saludable entre tots els participants a la prova. Durant tot el matí es promocionarà la pràctica d’esports com el bàsquet, el tennis o el minigolf.
Per altra banda, la música acompanyarà la cursa. Hi haurà dos concerts al llarg del circuit a càrrec de grups emergents de la ciutat, i grups de percussió i animació de carrer en la zona de la Rambla del Gorg.
La cursa també té diversos vessants solidaris, aplegats sota el lema “La teva cursa, la cursa de tots”. El mateix nom del circuit ret homenatge a un conegut corredor de la ciutat, Luis Condon, que va morir de leucèmia fa tres anys. En homenatge a ell, l’organització dóna un euro de cada inscripció a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.
A més, la cursa compta amb la col·laboració en tasques logístiques de persones drogodependents en tractament de desintoxicació al centre Projecte Home de Montgat. Les accions socials compten amb el suport de l’Obra Social la Caixa.

Deixa un comentari