Publicat el 23/07/2017

Els Bombers han rebut més d’una cinquantena d’avisos per les fortes pluges, principalment al Baix Camp

Protecció Civil manté l’alerta de l’Inuncat per les pluges que descarreguen amb força al litoral i prelitoral de Tarragona i avancen cap a Barcelona i al nord-est. En només mitja hora han caigut 23,5 litres a Falset (Priorat), 29,7 a Riudoms (Baix Camp), 26,8 a Siurana (Priorat) i 22,4 a Vinyols i els Arcs (Baix Camp).

Arran d’aquests aiguats, els Bombers de la Generalitat han rebut una cinquantena d’avisos, la majoria del Baix Camp i el Tarragonès. La majoria han estat per arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure i alguna inundació de baixos. Un dels municipis més afectats ha estat Reus, des d’on s’han rebut 21 avisos.
Entre les incidències destaca que diversos establiments de la capital del Baix Camp s’han inundat i que l’aigua ha arrossegat algun vehicle uns metres sense causar ferits. Paral·lelament, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades derivades de les pluges. De la cinquantena d’avisos que han rebut els Bombers de la Generalitat, 45 s’han fet des de la demarcació de Tarragona i 6 des de les Terres de l’Ebre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’ha ampliat la probabilitat de tempestes més fortes a tot el litoral i a comarques del nord-est. Des de primera hora de la tarda els aiguats estan afectant tot el litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i ho fan amb fort vent que agreuja el risc.

Coincidint amb la gran mobilitat a les carreteres catalanes prevista per aquesta tarda de diumenge, Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la conducció. No aparcar vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni travessar rius o rieres si baixen amb aigua.

ACN Barcelona

 

 

Deixa un comentari