Publicat el 07/04/2021

Després de la suspensió de 2020 a causa de la pandèmia, enguany la Regidoria de Cultura recupera la Setmana Cultural a l’entorn de Sant Jordi. Es tracta d’un programa replet d’activitats per a tots els gustos i edats

La regidora Olga Parra en destaca l’homenatge a Joan Brossa, amb motiu del centenari del seu naixement. Val a dir que tots els actes tenen l’aforament limitat i controlat.
Per assistir-hi caldrà fer una inscripció a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la en el cas de La Unió, l’Espai can Llaurador i ca la Cecília, i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. en el cas de la Biblioteca..

Playmobil i panera a la Biblioteca
El dimarts, 6 d’abril, la Biblioteca can Llaurador ha inaugurat una exposició sobre La llegenda de Sant Jordi feta amb figuretes de Playmobil. La proposta és obra de Josep Maria Serra i compta amb el suport d’Òmnium Cultural.
També comença el termini per participar en el tradicional sorteig de la panera de Sant Jordi. Per concursar-hi, n’hi ha prou de demanar en préstec cinc documents –llibres, còmics, música o pel·lícules– fins al dia 30.

Gimcana de frases fetes
Del 9 al 19 d’abril,
Òmnium Cultural i l’Oficina de Català organitzen una gimcana lingüística. Es tracta de recopilar les butlletes que trobareu als centres educatius, La Unió, la Biblioteca i la llibreria El papu de paper i esclarir el significat de les frases fetes que contenen.
Diumenge 25 se sortejarà un diccionari entre la concurrència.

Homenatge a Joan Brossa
Divendres 9, a les 19h, La Unió inaugurarà la mostra titulada ‘A escena, personatges brossians’, dedicada a la transversalitat de l’obra de Joan Brossa mitjançant poemes escrits i visuals, cartells i tota mena d’objectes al·legòrics sobre el món actual i les injustícies socials.
També a La Unió, diumenge 2 de maig, a les 12h, el Mag Hausson s’endinsarà en l’univers màgic de Brossa a través de jocs de mans, un audiovisual i una xerrada sobre els aspectes referencials de la seva obra.

Sant Jordi
Dijous 22, la Biblioteca acollirà a les 17h una activitat familiar relacionada amb l’exposició de Playmobil, seguida, a 19h, de l’espectacle titulat: La dona que sonava mariatxi: una fusió de música i relats amb la rapsoda Assumpta Mercader i el guitarrista Pau Romero.
Divendres 23, diada de Sant Jordi, Caritas Teià omplirà de 17 a 20h el pati de la rectoria de llibres d’ocasió, roses i plantes aromàtiques amb finalitats solidàries. L’activitat es repetirà dissabte 24 de 10 a 14h i de 17 a 20h, i diumenge 25, al matí.

Diumenges en família
Aquest mes, La Unió ofereix dues propostes per a tots els públics diumenge al migdia.
El diumenge 11, hi tindrà lloc Magic cocktail, un espectacle en què es combinen els trucs de tota la vida i les tècniques contemporànies, a càrrec del Mag Hausson.
Diumenge 18 serà el torn deLa filla del senyor Bianchi’, un personatge creat per Gianni Rodari ben decidit a trobar nens i nenes que vulguin escoltar contes per evitar que desaparegui el món de la fantasia. Mostra Literària
Diumenge 25 se celebrarà, a La Unió, l’acte de lliurament de premis de la 38a fase local de la Mostra Literària.

Contes a dojo
Aquest abril, la Biblioteca ha programat tres sessions de L’hora del conte, dues en català i una en anglès.
Dimarts 13 a les 18h, la rondallista Mercè Armengol explicarà les aventures de la nena Missé a la Biblioteca.
Dimarts 20, també a la tarda, la narradora Eva González relatarà la història de ‘El drac del riu’.
Per últim, el dissabte 24 d’abril, a les 11h, la companyia Kids & Us posarà en escenaMousy and the big red ball’, una storytime per a infants d’1 a 5 anys.

Poesia i relats per a adults
Sense sortir de la Biblioteca, el dijous 15 a les 18h tindrà lloc la trobada mensual del Racó poètic, el grup local d’afeccionats a la lírica.
Dilluns 19, a les 19h, l’autor Pere Piquet presentarà el seu llibre de relats breus ‘Entre el cel i l’infern’ amb grans dosis d’ironia.
Dimarts 27, a les 19h, el poeta Raúl Castro Aguirre farà un recorregut divertit i magistral per una selecció de fragments amorosos, eròtics, humorístics i existencials amb Poesía,¿Estás ahí?’.
Dijous 29, a les 19, la dramaturga Elisenda Guiu conduirà una sessió del Club de lectura sobre L’emperadriu del Paral·lel.

Teatre i música
Per celebrar el Dia Internacional del Teatre, el dissabte 10 d’abril tindrà lloc a La Flor de la Palma la representació ‘d’Una gran ofensa’, coproduïda per El Terrat.
Divendres 16, el jardí de ca la Cecília serà escenari d’una nova edició del Festival Maria Canals. Durant tota la jornada, la Fundació que duu el seu nom hi instal·larà un piano perquè tots els veïns i veïnes puguin tocar-lo o gaudir del seu so.
Dissabte 1 de maig, a les 18h, la Societat de la Flor de la Palma organitza una nova Marató de la Primavera de les arts, amb un recull de poemes i cançons interpretades per artistes locals. Per assistir-hi, escriviu a la Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam. Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dia de la Dansa
El Dia Internacional de la Dansa aterrarà a Teià, de la mà de tres espectacles.
Dijous 29, a les 19h, el ballarí i coreògraf Marc Borràs dirigirà una master class de moviment i dansa a l’aire lliure, a l’era de la masia can Llaurador.
Divendres 30, a les 20h, Ariadna Peya i Marc Soler representaran l’obra ‘Des-espera’, en un indret encara pendent de confirmar, i
Diunge 2 de maig, com a colofó, Boris Ribas i Olga Lladó oferirà un tast de 15 minuts del seu nou projecte escènic, ‘Spiralis’, a la plaça de Sant Martí. A continuació, s’obrirà un col·loqui amb els autors.

 

 

Deixa un comentari