Publicat el 03/02/2020

En els darrers mesos, l’Ajuntament de Teià ha redoblat les peticions de millora de la capacitat i la freqüència d’autobusos en la línia C8 que cobreix la connexió entre Teià i Barcelona.

Les sol·licituds pretenen evitar les situacions de col·lapse que es produeixen especialment pel matí mitjançant l’increment del número d’expedicions diàries en tots dos sentits. Al llarg de 2019, l’alcalde, Andreu Bosch, ha mantingut diverses reunions amb la Subdirecció General de Transport Públic i Mobilitat, així com amb la cap dels Serveis Territorials de Transport de Barcelona.
En paral·lel, l’Ajuntament recull sempre totes les queixes que formulen els usuaris a les xarxes socials municipals i les trasllada a les dues empreses operadores que presten el servei, Moventis i Sagalés, perquè hi donin resposta i vetllin pel bon estat dels vehicles, el tracte amb els viatgers i el compliment del horaris.
A finals d’any, l’Ajuntament ja va alertar la Generalitat que l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions de CO2 podia comportar un augment de passatgers, i li va demanar que actués en previsió.
Els problemes d’insuficiència van assolir el seu punt àlgid la setmana passada, coincidint amb el temporal de pluja i vent. L’emergència meteorològica va provocar la afectacions greus en el servei de tren per la costa entre Barcelona i Blanes i aquest fet va motivar que molts passatgers busquessin una alternativa en l’autobús.
Tot i programar algun reforç puntual, la mateixa Generalitat assumeix que no hi havia més vehicles.
Malgrat aquests precedents, l’alcalde es mostra confiat que al llarg del 2020 s’hi posarà solució.

Problema comarcal
Bosch, que és responsable de Serveis als Municipis i Planificació al Consell Comarcal del Maresme, va ser aquest dimarts una de les veus més vehements a la reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes celebrat a Mataró per avaluar els efectes del temporal Glòria i posar-hi remei.
En matèria de mobilitat, els alcaldes dels 32 municipis de la comarca van consensuar un document que exigeix, “en el menor termini possible, un pla que comporti un augment de la freqüència de les línies de transport terrestre que garanteixi el dret de tots els ciutadans i ciutadanes del Maresme a gaudir d’un transport públic col·lectiu en condicions, sense col·lapses ni sobresaturacions”. L’acord també reclama “l’eliminació del peatge el 2021 amb les millores de la connectivitat que siguin necessàries”, així com “un debat sobre el model tarifari de transport públic a la comarca”.

Millores a la vista
Davant l’augment sostingut de la demanda de la línia C8 de bus, l’Ajuntament de Teià ha encarregat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) un estudi estadístic sobre el nombre de viatgers i els títols de transport més utilitzats a les línies de bus C8 i C15. Amb aquestes dades sobre la taula, l’Ajuntament espera que la Generalitat atengui les seves reclamacions.
En el passat, les reivindicacions municipals ja van aconseguir incrementar de 5 a 9 el número d’expedicions diàries en cada sentit i l’ampliació del servei als dissabtes no festius. Bosch confia en la “bona predisposició mostrada per la Subdirecció General de Transport i Mobilitat” i supedita la seva posada en marxa a l’aprovació dels pressupost de la Generalitat per a 2020.

 

Deixa un comentari