Publicat el 15/03/2018

En concret s’han programat dues activitats dins el marc de la Setmana Cultural: un homenatge al cementiri, on està enterrada, el dia 7 d’abril, i una nova edició de la iniciativa Pianos al carrer, el dia 27

Dimarts 13 de març, coincidint amb l’efemèride del seu naixement, la Regidoria de Cultura ha anunciat que Teià tornarà a recordar per segon any consecutiu a la pianista Maria Canals, que el 1938 va venir a viure al poble fugint dels bombardejos de la Guerra Civil i després hi va estiuejar durant alguns anys.

Homenatge
El dissabte 7 d’abril a les 11h el cementiri de Teià acollirà un recital poètic i musical en què Ana Maria Dávila llegirà un passatge del seu llibre Maria Canals i Barcelona, on es rememora l’estada de la pianista a Teià.
A continuació s’intercalarà la lectura per part de Jordi Jané d’alguns poemes escrits per Rossend Llates, espòs de Maria Canals, amb la interpretació al piano a quatre mans de les obres de Rossend Llates i Maria Canals Serenata, Marxa i Petit Vals a càrrec de M. Rosa Riba i Jordi Vivancos. En solitari, M. Rosa Ribas tocarà també la composició de Rossend Llates Preludi (homenatge a Ravel) i el Cant dels ocells. Clourà l’acte Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Palau de la Música.

Pianos al carrer
Com l’any passat, el dia 27 d’abril s’instal·larà un piano a la plaça de la Cooperativa perquè tothom qui vulgui pugui tocar-lo. La jornada forma part de la iniciativa Pianos al carrer que promou el Palau de la Música Catalana i estarà dinamitzada per Jordi Vivancos, membre de l’associació que impulsa el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (MCB). De 10 a 13h rebrà la visita dels nens i nenes de 1r i 3r de l’Escola el Cim, i durant la resta del dia se succeiran les actuacions de Narcís Perich i les Kirias, i de M. Rosa Ribas i els alumnes de l’escola de música Cadença, entres d’altres.

Sorteig d’entrades
Per donar a conèixer la participació de Teià en els actes complementaris al MCB, la Regidoria de Cultura sorteja sis entrades per assistir a la prova final que se celebrarà el 22 d’abril a les 20h a la Sala de Concerts del Palau de la Música de Barcelona

Deixa un comentari