Publicat el 22/07/2021

El ple municipal del 20 de maig va aprovar per unanimitat el conveni de delegació de competències al Consell Comarcal per a la recollida i cura d’animals domèstics abandonats

El 17 de juny, el ple del Consell va ratificar-ne l’acord, la qual cosa significa que des de llavors els gats i gossos extraviats que es troben a Teià són traslladats al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) d’Argentona.

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, que és alhora el conseller comarcal de Serveis als Municipis, va visitar el passat desembre el nou quiròfan del CAAD. Amb una inversió de 36.000 euros, la sala d’operacions permet esterilitzar in situ les mascotes que són donades en adopció i realitzar altres intervencions veterinàries.

El 2020 van passar 1.112 mascotes per les seves instal·lacions. Gràcies a les campanyes de comunicació i sensibilització es van tramitar 456 adopcions i es va facilitar la recuperació de 202 animals per part dels seus propietaris.
Per a Bosch, “unes ràtios del 60% són les millors de Catalunya”, però va advertir que són igualment “molt elevades les xifres d’abandonament”. Per aquest motiu va recordar que “els animals no són cap joguina” i que cal una tinença responsable.

Vigència i cost econòmic
La durada del conveni s’estableix, inicialment, fins al finals de 2022 i d’entrada tindrà un cost anual per a l’Ajuntament de 6.000 euros. Aquesta liquidació serà provisional, atès que es regularitzarà a finals d’any d’acord amb el nombre de serveis de recollida efectuats al municipi.

Agraïment a DANA
Fins ara, tots aquests serveis els prestava la protectora local DANA, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament. L’associació seguirà fent ús del nucli zoològic que té ubicat a l’antic escorxador municipal i continuarà desenvolupant la seva activitat com fins ara. En coordinació amb l’Ajuntament i el CAAD, els voluntaris i voluntàries de l’entitat seguiran fent el seguiment i control de les colònies de gats i tindran cura d’algun gos que, per la raó que sigui, pugui estar millor a Teià.
La regidora de Medi Ambient, Montse Riera, va lloar la feina desinteressada de DANA i va justificar l’adhesió al CAAD per la “necessitat de professionalització que requereixen alguns tràmits, com ara el comís d’animals que no estan ben atesos” pels seus amos.
La regidora de JxCat Gemma Rosell, com a exresponsable municipal de Sanitat i “sabedora de l’esforç dels voluntaris”, es va mostrar convençuda “que aquest conveni amb el CAAD els pot beneficiar” i que “entre les dues entitats faran una feina bona per al poble”. També s’hi van afegir a la felicitació les portaveus de GT, Núria Andinyac, i d’ERC-Compromís amb Teià, Èrica Busto, per a qui “la suma de voluntaris i professionals suposarà un enriquiment mutu”.

Deixa un comentari