Publicat el 19/03/2021

Divendres, 19 de març, La Unió de Teià obre les portes a l’exposició organitzada pels amants locals del món del ferrocarril per celebrar, justament, els 15 anys de l’Agrupació d’Amics del Tren Teià-Maresme

Els visitants hi trobaran algunes maquetes i diorames, així com un recull fotogràfic que resumeix la trajectòria de l’entitat a través de diverses activitats temàtiques i sortides culturals a Tarragona, Igualada, Puigcerdà, Pamplona o Sant Sebastià.
Com expliquen els seus propis membres, l’Agrupació d’Amics del Tren Teià-Maresme va néixer formalment el 28 de juliol de 2006 per iniciativa d’Honori Navarro, Jordi Soler i Miquel Villagrasa, “tres vilatans valents en un poble que no té cap estació de tren”, però que n’ha rebut l’influx en el seu desenvolupament històric i urbanístic.
L’associació forma part de les federacions catalana i espanyola d’amics del ferrocarril i té com a objectius difondre la cultura a l’entorn d’aquest mitjà de transport; fomentar el miniaturisme i el col·leccionisme ferroviari, i projectar el nom de Teià per mitjà de certàmens, viatges i actes de caràcter social, com conferències i exposicions.

El 2016, l’Agrupació va iniciar una nova etapa amb l’afany d’aconseguir un espai de reunió i trobada més gran; consolidar la vocalia de maquetisme –encapçalada per Daniel Mulero i més endavant per Josep Miquel– i seguir potenciant les sortides ferroviàries i culturals, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat, la Fundación de Ferrocarriles Españoles, Renfe i Adif.

L’entitat està especialment orgullosa de la seva biblioteca i de les darreres maquetes que ha realitzat a escala HO i N, gràcies a les quals ha aconseguit atraure alguns socis joves que en garanteixen la continuïtat. Actualment tenen en projecte construir una altra maqueta en escala Z, la més petita de totes les escales de miniaturisme ferroviari.
Si la situació sanitària ho permet, en el futur es preparen activitats que fa més d’un any que estan aparcades, com ara un dinar de germanor, una jornada de portes obertes i l’assistència a noves fires i viatges.
Com diuen els seus socis, “a nosaltres només ens queda mantenir la pressió de la caldera constant i anar-hi posant palades de carbó perquè aquesta màquina que és l’Agrupació Amics del Tren Teià-Maresme vagi fent via i no quedi mai en via morta”.
Exposició: Amics del Tren Teià-Maresme (del 19 de març al 4 d’abril)
Lloc: Sala d’Exposicions La Unió, Passeig de la Riera, 116
Horaris:
Dijous i divendres de 18 a 20,30 h
Dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20,30 h
Diumenge d’11 a 14 h

 

 

Deixa un comentari