Publicat el 18/07/2017

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha explicat en declaracions a l’ACN que hi ha “indicis” per pensar que l’incendi que ha afectat aquest dimarts al municipi ha estat provocat per l’ús inapropiat d’una serra radial en una finca rural de la zona nord del poble.

Bosch recorda que aquest tipus d’eines no es poden utilitzar al bosc en aquesta època de l’any, justament pel perill que suposen, i ha titllat l’acció d”imprudència temerària”. D’altra banda, l’alcalde celebra que l’incendi s’hagi pogut ja estabilitzar i assegura que això ha estat possible gràcies a les tasques de prevenció d’incendis que s’han fet aquest any a la zona.

Tot i que no s’ha hagut de lamentar cap dany personal i no ha estat necessari evacuar veïns, l’alcalde de Teia, Andreu Bosch, reconeix que, en el seu inici, l’incendi ha fet “patir” els veïns de les urbanitzacions de l’entorn –Les Delicies, Paradís, Santa Fe i Assumpció– per por a què el foc es pogués propagar cap a les cases.

Les condicions climatològiques; el fort desplegament de bombers, amb fins a 40 mitjans entre aeris i terrestres, i l’estat del bosc d’aquesta zona del Cau de la Guineu ha fet que en poques hores s’hagi pogut estabilitzar el foc. Ara la previsió és que bona part dels mitjans aeris es puguin ja retirar, mentre els terrestres acaben de treballar per acabar de controlar l’incendi.

Pel que fa a la prevenció, Bosch ha destacat la tasca feta a la zona afectada per l’incendi, on Ajuntament, Diputació i Generalitat havien actuat en el marc del pla de lluita contra el tomicus, consistents en la neteja de la massa forestal morta i del sotabosc. Això, juntament amb la neteja de les pistes forestals ha propiciat, defensa l’alcalde, que el foc no hagi anat a més.

Text i fotos: ACN/ Jordi Pujolar.

 

Deixa un comentari