Publicat el 17/03/2023

L’objectiu de Lletrescena és crear diàlegs i reflexionar sobre la literatura, la creació teatral i la seva posada en escena… i es pregunta si el teatre també és literatura

 

 

 

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Teià presenta una nova edició del Lletrescena. Entre els dies 23 i 26 de març aquesta població del Maresme acollirà un esdeveniment únic en què, enguany, el text teatral és el protagonista. L’objectiu és crear diàlegs i reflexionar sobre la literatura i la creació teatral i la seva posada en escena i es pregunta si el teatre també és literatura.
Per aquest motiu, s’ha demanat a la Sala Beckett, amb el seu director Toni Casares al capdavant, que proposi i condueixi les converses del dissabte 25.

Durant 4 dies, el públic assistent gaudirà de gairebé 40 convidats en una combinació de 18 propostes variades i transversals que inclouen des de converses fins a teatre fet per professionals i amateurs, itineraris literaris teatralitzats que recorreran carrers i racons de Teià, presentacions de novetats editorials, mercat de llibres i altres activitats adreçades a tots els públics i obertes a tothom.

L’acte inaugural del Lletrescena serà el dijous 23 de març i anirà a càrrec del dramaturg Jordi Casanovas, Premi Nacional de Cultura 2022.
Casanovas farà una xerrada al volant de la pregunta clau del Lletrescena, “El teatre també és literatura?”, i ens explicarà com entén la relació entre ambdós. Compartirà l’escenari amb l’actriu Mercè Pons, encarregada de llegir fragments de l’obra de l’escriptor.

Entre les activitats, destaquem la presència de reconeguts dramaturgs com Toni Cabré, Mercè Sarrias, Pau Miró, Elisenda Guiu o Pere Riera i altres professionals de l‘escena i la literatura com Marta Marco, Cristina Genebat, Carme Sansa, Santi Ricart, Jordi Boixaderas, Josep Pedrals, Martí Sales, Jordina Biosca o Jordi Boixadors i les editorials Arola editors i Comanegra.

S’hi podran veure espectacles teatrals com Hamlet .01, amb Enric Cambray i direcció de Sergi Belbel, Terra Baixa, a càrrec d’actrius i actors amateurs de La Flor de la Palma, o el recital Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, amb acompanyament musical de Jaume Mallofré.

Volem destacar molt especialment l’activitat “Llegir el teatre”: una trobada en cinc actes amb la presència dels conductors de clubs de lectura de les biblioteques de Catalunya i, en el marc de Lletres familiars, les lectures dramatitzades a càrrec dalumnes de 1r i 2n de l’Institut Turó d’en Baldiri, resultat del taller realitzat per Marta Montiel.

Podeu descarregar-vos el programa aquí.

 

Redacció
Imatge i font: Teià.Lletrescena

 

Deixa un comentari