Publicat el 12/11/2018

Els tallers es fan al novembre i al desembre per alumnes de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

 El Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona i el Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró han posat en marxa un nou taller de consum responsable al voltant dels jocs d’atzar que s’anomena “Què t’hi jugues?” i que va dirigit a alumnes a partir dels 16 anys, estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
En els tallers, que es faran als mateixos centres educatius, es treballen aspectes relacionats amb l’ús responsable dels jocs d’atzar online, la prevenció dels problemes més freqüents associats a la conducta de joc online, la normativa que regula el joc, les despeses econòmiques que pot generar, entre d’altres aspectes.
El joc online és una activitat que suposa uns riscos que poden derivar en una socioadicció o, fins i tot, en un transtorn mental i per tant cal treballar aquesta temàtica des dels centres educatius.
Aquest curs es realitzen 16 tallers com una prova pilot on hi participaran la Fundació Maresme, l’Escola Freta i l’Insitut Alexandre Satorras. Durant el curs vinent la Diputació de Barcelona té previst poder ampliar aquesta oferta a la resta de municipis de la província de Barcelona.

Els objectius d’aquests tallers són:

  • Contribuir a la formació integral de la persona, atenent al desenvolupament de la consciència individual i col•lectiva en els hàbits de consum responsable, crític i actiu, cercant la informació, la reflexió, la solidaritat i la sostenibilitat en el consum de béns i serveis.
  • Desenvolupar la capacitat d’exercir una elecció lliure, racional, crítica i saludable dels béns i serveis oferts, i també de fer-ne un ús correcte i responsable.
  • Donar a conèixer els drets i deures com a consumidors i exercir-los amb responsabilitat.

 

 

Deixa un comentari